Топ 10 здравословни навици за децата ви

Начало » Родители » Деца » Топ 10 здравословни навици за децата ви

Топ 10 здравословни навици за децата ви Всяко семейство се възползва от приемането на здравословни навици, заедно! Вижте нашите топ 10 здравословни навици за деца, за да разберете кои от тях вече са постигнати и към кои е добре да се насочите за да води вашето семейство по-здравословен начин на живот.

Всеки иска децата им да са здрави и щастливи. Но понякога тази крайна цел може да се усеща като непосилна!

Обърнете внимание на 10-те най-важни здравословни навици за децата:

10 най-важни здравословни навици за децата:

  1. Не е изненада, но е от съществено значение. Поне в половината от приеманата храна за деня да се включват плодове и зеленчуци. Това е нашата препоръка номер едно. Децата, които ядат плодове и зеленчуци при всяко хранене, приемат високо съдържание на фибри. Вероятно детето няма да бъде очаровано от това меню, но не се притеснявайте. Продължавайте да сервирате балансирано хранене и да моделирате здравословно хранене. За да бъдат по-примамливи плодовете и зеленчуците за децата, можете да ги режете в интересни форми. Например краставицата я нарежете на дълги парчета, така че детето да може да хване едно парче и да го гризе като морков.
  2. Намалете добавените захари. Средното дете получава 16% от общите си калории от добавените захари, огромни 10 чаени лъжички на ден! Добавената захар е свързана с детското затлъстяване, хронични заболявания, проблеми с поведението и други! Запазете това число между 0-5%.
  3. Различни протеини. Протеинът е жизненоважен за нарастващия мозък и телата на децата, както и за разнообразието. Морска храна, пилешко, постно говеждо месо, яйца, млечни продукти, боб, грах, ядки и семена са добри източници на протеини, които се включват в диетата на детето.
  4. Практикувайте добра хигиена на устната кухина. Обучението на децата да мият зъбите два пъти на ден от съвсем ранна възраст ще помогне за предотвратяване на кухини, кариес и заболяване на венците. Поддържането на устата здрава също включва ядене на по-малко захарни храни, особено пиенето на сокове и сладки газирани напитки.
  5. Изберете пълнозърнести храни. Кафявият ориз, овесената каша и дори пуканките са пълнозърнести храни, които доставят фибри и В-витамини в допълнение към енергийния тласък.
  6. Придържайте се към четири хранения на ден. Децата, на които е разрешено да похапват нещо странично, могат да имат намален апетит и по-малко желание да опитат нови храни. Добре е децата да гладуват между храненията! Когато дойде време за хранене, те ще имат апетит към вечерята, която сервирате.
  7. Приоритизирайте съня. С днешните натоварени графици трудно може да се спазва солидна рутина на съня. Но децата, които получават препоръчителното количество сън за възрастта си, са по-здрави физически, психически и емоционално.
  8. Ограничете високо препработените храни. Много здравословни храни като пълнозърнест хляб и фъстъчено масло се „преработват“. Не е необходимо да избягвате тези храни. Но се опитайте да ограничите ВИСОКО преработените храни, които включват изкуствени оцветители, консерванти, рафинирани мазнини и брашна и добавени захари. Стремете се да готвите от нулата, като използвате цели съставки.
  9. Пиене на вода. Децата не се нуждаят от подсладени напитки! Захарните подсладени напитки са обвинени за много от здравословните проблеми, които пораждат децата днес, включително затлъстяването в детството. Тези напитки също заменят храни, които имат хранителни вещества и фибри, които децата трябва да приемат. Придържайте се към водата.
  10. Игри, особено на открито. Когато децата прекарват част от деня, занимавайки се с физическа игра навън, те се радват на по-добър сън, по-здраво тяло, по-добро психично здраве и подобрен фокус в училище.

Надявам се, че виждате този списък като ежедневна практика, а не строг набор от правила. Вземете това, което работи за вашето семейство и направете важните за вас промени. След това преподавайте тези важни уроци на децата си по малко от ден на ден, докато те станат безпроблемна част от живота на вашето семейство.