Топла прегръдка за нашето малко съкровище

Начало » Родители » Деца » Топла прегръдка за нашето малко съкровище

Топла прегръдка за нашето малко съкровищеИзборът на одеяло за бебе е трудна работа. Понякога е трудно за родителите на новороденото да се ориентират сред огромния избор, предлаган от съвременния пазар на качествени одеяла. Трябва да се знае, че основната функция на завивката  е да топли, но без да запарва. Тя трябва да е лека, удобна, комфортна, да не предизвиква алергии върху нежната кожа на бебето.

За приготвянето на бебешките одеяла се използват различни материали като памук, вълна, меринос, пух. И трябва да знаем какъв е най-добрия избор за нашето малко съкровище. Ясно е, че едно одеяло не е достатъчно. Прекрасен избор за лятото е памучно изделие – леко, меко и приятно на допир. А за зимата – дебело, пухкаво одеяло от мериносово влакно, което нежно и уютно ще гушне нашето мъниче.

При всички случаи, завивката за нашето бебе трябва да е лека, топла, дишаща, от естествен еко материал. И памучното и мерино одеялото са дишащи и хипоалергични. С тях бебето може да се повива или да се завива. Осигуряват комфорт в легълцето или количката на нашия бебешок. Като информация – мерино вълната регулира температурата на бебешкото тяло. Независимо дали е плетено на ръка или машинно, одеялото осигурява антибактериална, дишаща тъкан за бебето. Една топла мериносова прегръдка за уют и комфорт.

Защо да изберете бебешко одеяло от мериносова вълна?Защото продуктите от 100% мерино вълна са изключително леки и са с по-добри топлинни качества от стандартната вълна. Абсорбират влагата без да се мокри кожата. Регулират телесната температура и са антибактериални. Не задържат неприятни миризми. И, ако решите да купите за бебето си мерино одеяло, не забравяйте да спазвате инструкциите за поддръжка. А именно: пере се в пералня при максимум 30 градуса с обикновен перилен препарат, не се добавя омекотител, не се центрофугира, суши се по естествен начин, като се избягва пряка слънчева светлина или радиатор. Бебешко одеялце, чорапки, ританки или друга дрешка от мерино нишки със сигурност ще осигурят комфорт и здраве за мъничето ви.

По-голяма рядкост са изделията от еко вълна. Причината е, че доскоро пестицидите се използваха за борба с насекомите върху овчата вълна. Редица фермери вече третират животните само веднъж – при раждането, което води до липсата на вредни компоненти във вълната на възрастните животни. В допълнение – спазват строг контрол за употребата на антибиотици във фуража и се следи за отсъствието на вредни химикали. Еко – вълната е идеална за производство на вълнени одеяла. Производителите на бебешки одеяла имат специален етикет, когато са от екологична вълна. Дизайнът на завивките за нашите бебета е с много опции, създадени с голям ентусиазъм и любов. Вълшебна джунгла с жирафи, игриви маймуни и папагали, пухкави агнета или полярни мечки, коли и какво ли още не. Така одеялото от екологична вълна осигурява на всяко мъниче комфорт, уют и топлина.

Кой родител, готвейки се за появата на новия живот у дома, не е разучавал необходимата подготовка. И със сигурност е разбрал,че памукът е най-екологичната материя. Памучните одеяла и дрешки за бебета са идеални за тяхната кожа. Изработени 100% от памук, бебешките завивки не предизвикват алергии, защото са с високи антибактериални свойства. Вашите мъничета ще се чувстват чудесно с меките и приятни на допир еко одеяла от натурален памук. Пък и е известно, че ценителите на естествените тъкани смятат памука за едно от най-чистите влакна в света. Въпреки развитите производствени технологии, позволяващи изработването на изделия от много други материали, памучните продукти все още са сред най-добрите. Затова и бебешкото одеяло от памук носи неговата лекота и ефирност. А това създава правилен обмен на въздух, който предотвратява прегряването на детето. Което пък е много важно за комфортния сън, независимо от сезона. За детската стая е трудно да си представим материал, по-добър от памука. И затова, независимо от начина на изработка, памучното бебешко одеяло нежно гушка всяко мъниче и му осигурява неповторим уют и комфорт.