Тенденции при чантите

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Тенденции при чантите

чантиЧантата е аксесоарът на всяка дама, който дава пълен завършек на една безупречна визия. Освен, като нещо, което се възприема само като моден аксесоар, чантата винаги помага с полезните си свойства. Тя е начин жената да изрази себе си и настроението си, като в същото време се превръща в нейното тайно скривалище. А, и нали знаете кое е единственото нещо което липсва в една дамска чанта – ред!

Една жена никога не може да се задоволи само с една чанта – нещо, което е много странно за мъжката половина. Това е така, защото различните модели, цветове и материали подхождат на различни стилове облекло, а и нали трябва като минават по улицата себеподобните да завидят за модерната придобивка. Според стиловете на обличане чантите се класифицират в няколко групи.

Ще предложа някои от основните тенденции при чантите:

Зимни и летни чанти – Различават се основно по материал и цвят. Зимните чанти са от по-плътна кожа (естествена или изкуствена), велур и са в по-тъмни цветове, докато лените са светли, цветни изработени предимно от плат.
Делови чанти – Те са подходящи определено за деловата жена, която главно стои в офиса. Голяма, удобна и с много прегради тази чанта позволява да сложите папки, документи, таблет, лични вещи. Чантата стои еднакво елегантно ако е с дълга дръжка за рамо или с къса дръжка за ръката.
Спортни чанти – Подходящи за фитнес, джогинг, разходка в гората. Изработени от плат, придават елегантност, дори на спортния ви екип. Спортните марки от световен мащаб предлагат модели, които са подходящи и за по – ежедневни тоалети.
Клъчове – Изключително актуални винаги. Наричат се още “чанта плик”. Поради малките си размери едва ли ще съберете нещо повече от пари, червило и парфюм, но тази малка, стилна чантичка е много подходяща за парти. Може да се носи без дръжка, но ако има и тя е дълга, под формата на метален синджир може да придаде допълнителен блясък на тоалета ви.

Все пак не е нужно да притежавате 20 чанти, които просто събират прах и сте захвърлили, защото носите една, в която сте се влюбили. По – добре да имате 2 – 3, които ще ви вършат работа по предназначение, защото и модата при чантите се мени…