Тенденции в есенния интериор

Начало » За дома » Интериор » Тенденции в есенния интериор

ZaNеya.com предлага на вашето внимание няколко актуални за настоящия есенен сезон тенденции в интериора на дома ви. Този сезон модата просто е решила да угоди на всички – и на поклонниците на класическото, и на привържениците на съвременното. Всеки ще открие по нещо за себе си.

Цвят
Оранжевото е най-актуалният цвят. За предпочитане е яркото оранжево на портокала, а не по-тъмното оранжево на кайсията. Друг оттенък характерен за сезона е наситеното топло излъчване на теракота.
Червените “плодови” цветове – от вишня до фурми – може да използвате като основа или при избора на аксесоари за дома, за да допълните яркостта и енергичността в създалата се палитра.
Популярно остава и съчетанието на бледо сиво и шоколадово. А един от най-предпочитаните цветове този сезон е перлено розовото.

Съвременен градски стил
Тази есен този стил става по-топъл и дружелюбен, за разлика от предходните години. Разнообразете тъмните или светли дървени мебели с аксесоари от неръждаема стомана или полиран бронз.
Отървете се от равните бели стени. Вместо това пробвайте мекотата на златното, червеникаво-кафявото, нежно зеленото или синьото. Добавете няколко оригинални витражни елементи – мозайки с метални решетки или висящи лампи с форма на фенери.

Есенен уют
Създайте си уютно и интимно кътче за хранене навън в двора (ако живеете в къща), за да можете да се наслаждавате на есенния листопад и на дълго очакваната прохлада. Когато се разхождате сред природата съберете клонки, листа и камъни и украсете с тях този кът за хранене, за да пресъздадете по-точно атмосферата.
Напълно е възможно след разходка сред есенната природата да се вдъхновите и да използвате цветовете и при избора си на цвят за таваните и стените в дома ви.

Добавете романтика
Женствени, плавни линии и меки полутонове създават чувството за безопасност и комфорт в жилището. Романтична настройка през този сезон се създава с помощта на полираното злато, свежите цветя, свещите и огледалата. Красиво огледало в златна рамка или изящни ковани свещници са едно наистина добро решение.
Внесете носталгична нотка с помощта на семейни фотографии, стари бижута или която и да е скъпа за вас вещ.

Актуализирана класика
Придайте традиционен стил на атмосферата в дома си. Така например, можете да подчертаете формата на кресло от естествени материали, като го обточите с черен кант. Обърнете внимание на стилните маси с необичайни линейни форми.
При избора на аксесоари обърнете внимание на функционалността. Те не трябва да са много, но всяка вещ трябва да носи в себе си определен смисъл.

Лукс и масов пазар
Не се страхувайте да комбинирате скъпа кристална ваза с по-евтин позлатен поднос. Главна роля играят стилът, формата и дизайнът, а не цената. Създайте интериора в дума си интуитивно, търсейки  и използвайки интересни вещи (без значение каква ще е цената им).
Не икономисвайте от неща, които ще използвате всеки ден – спално бельо, меки постелки за креслата, кранове. Всичко това е част от интериора, която заслужава особено внимание. Не харчете прекалено много за ултрамодерни декоративни детайли – украсата за празниците, всекидневната посуда или възглавниците да са в най-актуалните за сезона цветове.

За децата
По-голяма част от децата предпочитат ярките цветове. Създайте им пространство за игри, като използвате любимите им цветове при избора на цвета на стените, килимите, мебелите. Няма да ви е трудно, тъй като сега активно се развива производството на стилни аксесоари за децата.

French Country

Това е жизнерадостен стил, който никога няма да излезе от мода. Този сезон той отново е актуален благодарение на свежите си интерпретации. Намерете си интересни мебели, например дървени, със следи от ползване или изкуствено състарени. Използвайте цветни покривки и шнурове в съчетание с
цветни френски воали и сатен. Пробвайте да боядисате стените в кремаво, имитирайки не много прясна мазилка.

Да бъде светлина
Добавете светлина с помощта на големи стъклени врати и прозорци. Смяната на тежките дървени врати с остъклени френски врати придава на любимата ви стая осъвременен вид. Добавите още светлина с помощта на осветителни тела, които да подчертават и изтъкват интересните части на вашия интериор.