Тайната на френската диета

Начало » Хранене & Рецепти » Диети и Хранене » Тайната на френската диета

frenska-dieta-sirenaСпоред учени от Дания енигмата на “френската диета” се дължи на френските сирена, защото освен апетитни, оказва се, че те са и полезни. Както всички знаем, френското население е известно с чудесното си здраве и със стройните си фигури – те не се оплакват от наднормено тегло. Това предизвиква размисъл сред медицинските среди, защото френската кухня е богата на масло, сирена и вино в големи количества.

Videnskab.dk – научен сайт съобщава за работата и изводите на учените изследователи от университетите в Копенхаген и Орхус. Според тях колкото и странно да е, тайната се крие в сирената. Оказва се, че широката употреба на сирена спомага французите да не се оплакват от завишени нива на холестерола.

По време на изследванията на датските учени установяват, че когато се приема мляко и сирене, това подпомага организма да отделя соли на маслената (бутанова) киселина. БТА пише, че метаболизма се ускорява при тази “френска диета”, тя помага на французите да поддържат тялото си във форма, и да не страдат от сърденосъдови болести.