Струва ли си да заложим на мебели от масивно дърво и за къде са най-подходящи?

Начало » За дома » Интериор » Струва ли си да заложим на мебели от масивно дърво и за къде са най-подходящи?

Струва ли си да заложим на мебели от масивно дърво и за къде са най-подходящи?Ако сте решили да се заобиколите с приятни материи, които да включват и мебелите, които са основна част от интериора и характерния стил на един дом, то определено има какво да видите и да харесате при нас. Предлагаме мебели от масивно дърво за различни типове помещения, а изработката им е с гарантирано безопасни средства, според високите европейски стандарти за качество.

Всяко естествено дърво има своя определен чар и аромат, който се носи с годините в помещенията, като им придава определен стил. Близостта до този естествен материал, дар от природата, дава спокойствие и уют, а със своите регенериращи и живителни качества, изпълва атмосферата с лекота и мекота. Струва ли си да заложим на мебели от масивно дърво и за къде са най-подходящи? Имайки предвид, че това е възможно най-добрият, като качество материал, както като издръжливост, така и като връзка с природата, от която всички сме част, то определено си заслужава вниманието и средствата. Що се отнася до дървесината от чам, от която изработваме повечето мебели, то дори се предлага и на по-ниска цена, поради леката работа с чама.

Това е иглолистна дървесина, която е гъвкава и лесна за обработка, което се отразява и на цената, благодарение на което може да обзаведете целия дом с такива мебели. Дали ще изберете масивна кухня, като всички мебели в нея са от масивно дърво или ще предпочетете това само за спалнята или ще решите всичко да бъде от дърво, включително и лампериите по стените – е ваш избор. Разбира се, колкото повече естествено и дъхаво дърво изберете за дома си, толкова по-силно ще бъде усещането за уют. Стилни и достолепни, мебелите от масивно дърво не остаряват, като стил и винаги са на мода. Ето защо никога няма да сбъркате, ако решите да обновите всяка част от пространствота с него.

Друга важна характерност на чамовото дърво, е че изработените от него мебели, се съчетават успешно и с други видове, изработени и от друг вид дървесина. Това съдейства за доброто хармонизиране на атмосферата, без сблъсък на стилове и без претрупване на цветове и форми. Относно нюансите, от обработката на мебелите, зависи и какъв цвят ще бъдат те.

Имате избор между много тъмни покрития и изключително светли, както и такива с подчертано недовършен вид, което е избор на стил, който напоследък е много търсен. В mebeli-elica.com ще видите различни като размери и оформление спални и отделни легла, включително и интересни предложения за детски стаи. Мебели от масивно дърво можете да изберете също за трапезарията, като се спрете на някой от предлаганите бюфети или шкафове, както и закачалки за антре. Според интериора и цвета на стените и околните материи, можете да изберете и най-съответстващия цвят покритие на дървото, за да може всяко помещение да добие определен характер. Ако имате собствени идеи за изработването на мебели, то можете да разчитате на нас за работа по индивидуални проекти. Изработваме и мебели по поръчка, като всички материали при нас са с гаранция за безопасност за здравето и за околната среда. Остава да изберете сами как да направите дома си възможно най-приветлив за вас и за всички обитатели в него. Опитайте.