Стратегически съвети за избор на подходящи мебели за вашия дом

Начало » За дома » Интериор » Стратегически съвети за избор на подходящи мебели за вашия дом

Стратегически съвети за избор на подходящи мебели за вашия домКак да изберете подходящите мебели за дома си?

Изборът на подходящи мебели за вашия дом може да бъде трудна задача. За щастие има много видове мебели за дома. В зависимост от интериора и стила ви, видът на мебелите, които избирате, може да окаже огромно влияние върху цялостния вид и усещане за дома ви. Независимо дали обзавеждате нов дом или преобзавеждате съществуващ, важно е да вземете предвид размера, стила и функционалността на мебелите, които купувате.

Дивани и канапета

Диваните са най-разпространеният вид мебели във всекидневните по целия свят. Макар че лесно се превръща в една от най-универсалните мебели, които можете да си купите, важно е да изберете подходящата за вашето пространство. Първо, вземете решение за размера на вашия диван. Това ще ви помогне да създадете балансиран вид, който да не загрозява останалата част от стаята. След това изберете тъканта. Въпреки че кожата е често срещан вариант, имайте предвид, че тя изисква повече поддръжка и грижи. Например ще искате да я поддържате чиста и защитена с калъф за диван, когато не я използвате.

Спални

Ако обзавеждате детска стая, леглата с вградени чекмеджета са чудесен избор. Те не само помагат за подреждането на стаята, но могат да се използват и като място за съхранение на играчки и други предмети. За останалата част от стаята заложете на мебели, които са светли и просторни. Помислете за закупуване на легло с балдахин или легло с прозрачни завеси. За стените изберете светъл цвят или заложете на ефектна стена с тапет или стенопис. За да завършите визията, използвайте подова настилка или килими в светъл цвят. За останалата част от стаята изберете мебели, които са светли и просторни. Например дървен скрин в светъл цвят или дървен люлеещ се стол ще изглеждат чудесно в детската стая.

Баня

Ако преобзавеждате банята си, ще трябва да помислите за функционалността на мебелите си. Например можете да избирате между стенни тоалетни седалки и тоалетни табуретки. Шкафовете в банята, които се използват за съхранение на кърпи и тоалетни принадлежности, трябва да са достатъчно ниски, за да не блокират водопроводни или електрически кабели. Шкафовете за баня, които се монтират на стената, са чудесен избор за по-малки бани, тъй като заемат по-малко място от шкафовете, които се монтират на пода или висят от тавана.

Източник:  e-broshura.com