Стил “Casual” в интериора

Начало » За дома » Интериор » Стил “Casual” в интериора

1casual«Casual» – това е свободен и динамичен стил, който се използва не само в дрехите, но и в интериора на дома. На работното място това е правилното разпределение на пространството, комфортни мебели от естествено дърво, естествени материи. В дома на първо място са удобството и комфорта и многото свободно пространство.

Антре
Решението в стил “Casual” за вашето антре може да бъдат закачалки на дървена табла или стелаж-решетка, на който може да наредите своите обувки, чанти, чадъри, или дрехи.

Кухня
В кухнята в стила на “Casual”, разбира се, преобладава дървото. Интериорът се допълва от разнообразни цветни елементи – завеси, покривка за маса, съдове. Просто трябва да внимавате да не прекалявате, тъй като “Casual” е преди всичко свобода и простор, а не претъпкани с вещи помещения.

Баня
Подредете по рафтчетата няколко красиви флакончета, закачете картини, сложете няколко смешни гумени играчки, които не само ще придадат кокетливост и комфорт на вашата баня, но ще играят и ролята на антидепресанти по време на водните ви процедури.
2-bedroom_casual
Спалня
Основният елемент в спалнята, разбира се, е леглото. Изберете и украсете леглото си така, че да ви е приятно да легнете на него по всяко време и във всякакво настроение. Изберете за интериора в спалнята си меки бежови, теракотени или млечни нюанси. И най-важното, не забравяйте за плътните завеси, защото те създават усещане за уют, сигурност и в известен смисъл ви изолират от външния свят. Декоративните възглавници и мекото пухкаво одеало са основните елементи на стила “Casual” в спалнята. Тези детайли от  интериора трябва да предизвикват у вас желание да ги погалите и да чувствате мекотата и нежността им.
3casual
Всекидневна
При стила “Casual” във всекидневната, вместо един голям килим, се препоръчва да използвате няколко малки килимчета с етно мотиви. Подходящи са и животинските кожи или техните синтетични аналози, разположени на различни места из стаята. Основното при мебелите и завесите в този стил е използването на естествени материи. Интериорът се допълва от дървени статуетки, свещи и свещници от всякакъв материал. Но и ултрамодерната прозрачна пластмаса, също е намерила своето приложение в “Casual”.

Все пак, трябва да сте особено внимателни с всичко това смесване на материали и стилове, за да не загубите индивидуалността и уюта на жилището си, както и подчертания си вкус и оригиналност на домакиня.