Стил “винтидж” в интериора

Начало » За дома » Интериор » Стил “винтидж” в интериора

Елегантната френска дума “vintage” в превод означава “вино с многогодишна издръжливост”. Ето защо стилът “винтидж” в интериорния дизайн включва всевъзможни комбинации от предмети, изпитани с времето, които освен това може да се “поднесат” в съвременна “чаша”.
01v
Уникалният интериор в стил “винтидж” притежава много от характеристиките на новия скандинавски стил. Разликата е, че във “винтидж” интериора се използват много стари мебели и предмети от различни страни и епохи, които имат невероятно изразително “звучене” на чистия бял “лист” на стените, подовете и таваните. Именно този белоснежен контекст служи за фон на многоцветното разнообразие от форми, материи и цветове – удобни и оригинални, мили и концептуални. Благодарение на това фоново решение, “окъсаните” и изтрити представителите на отминалите времена не навяват мисли за отживялост и старост, напротив – изпълват дома с уют и “история”.
02v
Освен това, за да не загубят обитателите на дома връзката си със съвремието, еклектичната обстановка е леко “разредена” с модерни елементи на обзавеждането и техниката. А съчетанията са толкова леки и изящни, че само допълнително подчертават уникалността на интериора.

03v