Стилни и креативни в избора си на плочки за баня!

Начало » За дома » Интериор » Стилни и креативни в избора си на плочки за баня!

Стилни и креативни в избора си на плочки за баня!Как да изберем подходящите плочки за баня?

Уморени сте от скучния и доста остарял външен вид на банята си? Време е за промяна!

Цялостното изграждане на мокрото помещение представлява един по-особен момент, който не бива да пренебрегваме. Наред с избора на плочки следва да вземете решение и по отношение на евентуалните декоративни елементи (аксесоари за баня) и подходящи мебели така, че да внесете така дълго търсения уют, уединение и разкошна атмосфера в едно от най-интимните помещения у дома.

Разкошна баня в няколко лесни стъпки: избор на плочки

Правилният избор на плочки за баня играе неподозирано съществена роля в реализирането на една повече от очарователна визия на мокрото ни помеение. Колебанието и трудността във вземането на решение в тази насока е съвсем логична последица при наличието на толкова много изящни видове плочки, едни от други по-прекрасни и стилни Как да изберем подходящите плочки за баня?

Дилемата, пред която клиентите са изправени, за облицоване на банята е между теракот и фаянс. И двата вида се отличават с изключително високо качество и редица още отлични характеристики, превръщайки ги в идеалното решение за цялостно изграждане на банята и/или леко и стилно подобрение във визията ѝ.

Съвсем традиционно, теракотът се използва за покриване на пода, а фаянсът съотвено за облицоване на стените. Благодарение на отличните си антиабсорбационни свойства, първият също бива често срещан избор за стенни облицовки макар и основното му предназначение да е за извършване на подови покрития.

Внесете неповторим чар в банята си с разнообразие от цветове: избор на десени и разцветки

В днешни дни можем да се нагледаме на дълбоко очароващи съчетания от цветове и шарки, които несъмнено създават едно невероятно усещане за комфорт, уют и спокойствие в банята. Тенденциите в това отношение са изклюително динамични.

Дайте свобода на въображението си и експериментирайте с великолепни десени и меки, топли нюанси, с помощта на които ще можете да се насладите на една безупречна атмосфера в банята си. Едни от най-класическите цветови комбинация са бяло с нюанс на синьо или зелено. Имайте предвид, че нежните розови тоналности, съчетани прекрасно с кремаво, бяло или кафяво, представлява разкошна комбинация, която определено говори за стил и усет към модерното и стилно усъвършенстване на банята.

За по-смелите сред вас, наситеното червено като основен цвят за стенното облицоване, уравновесен с леки и нежни цветове, непременно ще освежи и разкраси облика на банята ви!

Бъдете различни и смели в избора си на плочки и не спирайте да експериментирате!