Стикери за стена: Видове декоративни стикери за интериора

Начало » За дома » Интериор » Стикери за стена: Видове декоративни стикери за интериора

Стикери за стена: Видове декоративни стикери за интериораАко нямате художествени умения, а искате да украсите жилищното си пространство, можете да използвате готови стикери за стена, които могат напълно да променят настроението на стаята. Те са добра алтернатива на всички видове творчество. Ще ви кажем какви стикери съществуват, как да ги изберете и да ги залепите върху чисти повърхности.

Структура и обхват

Според техническите си свойства модните стикери за стена са изработени от винилово фолио. На една от повърхностите му се нанася едноцветен или многоцветен модел, а на втория се нанася лепилен слой. Отдолу се затваря с хартиен слой. Преди употреба се отстранява, открива се залепващата страна и се нанася върху желаната основа.

Шарката отгоре също има защитно покритие. По структура е по-плътна от основата. Това значително улеснява процеса на залепване на продукта върху стена, таван, мебели и всяка друга чиста повърхност. Не трябва да има релеф. Стикерът стои добре както върху тапети, така и върху боя, върху стъкло и огледало, върху метал. Ако повърхността е твърда и гладка, той може лесно да бъде отстранен и преместен на друго място.

Видове стикери за стена

Има широка гама стикери за стена – цветни и монохромни, триизмерни и огледални. Първата им непосредствена задача е да сменят интериора, неговия дизайн за няколко минути, без да изискват отнемащи време ремонти.

Производителите произвеждат големи тематични колекции. Сред тях има стикери за детски стаи. Родителите често купуват букви от азбуката или стикери с филмови герои, например, животни. По някои дори може да пишете с тебешир, да решавате скучни математически задачи или просто да си общувате с бележки. Залепена на стената карта, на която са отбелязани маршрутите на минали и бъдещи пътувания, е добър стимул за изучаване на географията.

Перфектни стикери за стена за спалнята може да са сърца, ангели, пеперуди, цветя. Седмичен или месечен календар би бил подходящ в кухнята или трапезарията. Ако дадете воля на фантазията си, със сигурност ще измислите нещо специално.

Оригиналните идеи  за стикери за стена ще ви помогнат да създадете правилното настроение. С тяхна помощ ще бъде възможно бързо и удобно да украсите къщата за Нова година или за Свети Валентин. След като декорациите се отстраняват лесно, по повърхността на стените не остават следи от тях. Но преди да се залепите, трябва да се уверите в това и да проведете експеримент някъде встрани, където дори и да се появи дефект, той няма да бъде очевиден.

Правила за избор на стикери за стена

Всъщност, има много тематични категории. За да улесните търсенето си, трябва да решите:

  • Цветове (едноцветни или цветни)
  • Помещението, в което ще се намира стикера (спалня, кухня, тоалетна, детска стая)
  • Залепваща повърхност (стена, капак на тоалетна, стенна плочка, огледало, кола)
  • Темата на рисунката (карта на света, влакове, самолети, забележителности, природа, котки)
  • Стил на изображение (абстракция, етнически модел)

За да изглеждат естествени стикерите в интериора, те трябва да отговарят на общия дизайн. Ако са част от централната композиция, нека са ярки и големи. Ако стикерите имат за цел само да подчертаят избрания стил и да станат част от цялостния декор, нека те са малки и в цвят и да допълват цялостната палитра.

Тематичният декор на стикера за стена също трябва да съответства на темата на стаята. Съгласете се, голяма рисунка, изобразяваща японска градина, няма да изглежда добре в обикновен дизайн. Всяка голяма, ярка и цветна картина ще е неподходяща тук. Следователно, изборът на стикери трябва да се третира много отговорно.