Спортът – стимул за по-добър живот

Начало » Здраве » Спортът – стимул за по-добър живот

СпортЗа някои спортът е ежедневие, за други не чак толкова, за трети – изобщо. Спортът дава много, но и взема. Активните спортисти реализират себе си от ранна възраст. Ако целта на определен човек е да се превърне в дисциплиниран спортист, то той влага всичко от себе си, за да постигне максимални резултати. Чрез спорта човек съумява да се справи дори и с най – суровите изпитания на живота.

Част от нас поне веднъж са си задавали въпроси, свързани със спорта, въпроси от типа на: “Водя ли заседнал начин на живот?”, “Искам да спортувам, но съм прекалено мързелив, а и как мога да започна?”, “Може ли всъщност спортът да промени живота ми?”. А дали вие можете само да си дадете отговорите? Ние ще ви помогнен.
Първо на въпроса дали водите заседнал начин на живот трябва сами по себе си да прецените. Но, ако примерно постоянно ползвате асансьор в жилищния блок, в който живеете – да. Ако вместо да хванете автобус и да повървите до работа, предпочитате колата си или такси – също. Заседналият начин на живот работи както срещу вас, така и срещу вашето здраве. Ако решите, че това не искате да е начинът на живот, който да водите, то първата стъпка към промяна е движението. Постарайте се, дайте всичко от себе си, резултатите ще са невероятни, но все пак се заредете с доста търпение, защото помнете, че хубавите неща стават бавно.
Второ, дали мързелът ще надделее, или не изцяло зависи от вас. Нуждаете се от мотивация, за да започнете да спортувате? Доказано е, че хората, които спортуват са изпълнени с положителни идеи:
1. Отслабване.
2. Освобождаване от стреса.
3. Подобряване на физическата си форма и самоуважението си.
4.Борба с чувството за задушаване и скованост.
Осъзнаването на всичко това, ще отвори пред вас нова врата – врата, която ще ви подтиква към все по-добър начин на живот.

Дали спортът ще промени животът ни, или не? Когато човек тренира, трудно се изморява през деня. Както ви е ясно умореният човек не живее пълноценно, не успява напълно да се наслади дори и на моментите на щастие.
Знам, че ще прозвучи глупаво, повърхностно дори и безсмислено, че целият ви живот ще се върти около спорта и вашето тяло, но помислете положително. Занимавайки се със всякакъв вид спорт, усещайки пълноценност, самите вие ще придобиете самочувствие и увереност. Защото не само, че е начин на живот – спортът преди всичко гради характер, той е сила, дух и най-вече здраве!