Рокля за новогодишната нощ

Коледа отмина и на ред идва новогодишната нощ. Може би много от вас вече са решили какво да облекат в нея, но може да има и такива, които не могат да решат, тъй като тенденциите този сезон са много и изключително разнообразни.

Строг минимализъм
Нищо не е по-важна от вас и вашата индивидуалност, която може да изявите с елегантна и проста рокля, но с безупречна кройка. Такава рокля „не крещи“ с цвят – по правило тя е в класическо черно или сдържано сиво и не изпъква с натрапчиви детайли, но… Изглежда много актуално, защото спокойната простота на дизайна и доведения до съвършенство лаконизъм на кройката се сред главните тенденции за този, а и за следващия моден сезон. За да изглеждате изключително в такава рокля се нуждаете от минимален брой фини детайли и най-важното – от абсолютна увереност във вас самите!
Akris и Elie Saab

Giambattista Valli и Azzaro


Романтични воали
Ако обичате женствените и дори леко „приказни“ рокли, то модните дизайнери са помислили и за такива съвременни принцеси като вас! В колекциите за настоящия сезон намериха място, както носталгични спомени от 80-те години с техния блясък, обемни „крила“ и басти, така и по детски романтични къси, въздушни рокли в пастелни цветове  „ала Лолита“.
Valentino

Christian Dior и Andrew Gn


Прозрачни детайли
Изключително подходяща за вечерни тоалети тенденция – дизайнерите използват прозрачни и полупрозрачни материали за декорация на деколтето, но без да си позволяват твърде много откровеност. Много изискано и загадъчно изглеждат роклите, в които прозрачен шифон или ефирна дантела покриват горната непрозрачна част или чиито ръкави са изработени от тези материи.
Elie Saab

Akris и Stella McCartney


Асиметрична кройка
Асиметрията придава особена динамиката на роклите. Благодарение на нея може да изглеждате наистина много впечатляващо. Любителките на класиката задължително трябва да обърнат внимание на късите елегантни рокли с едно открито рамо, които през този сезон са на челно място в световните модни класации. А за тези, които предпочитат по-сложни решения, дизайнерите предлагат рокли, сякаш сглобени от две различни половинки с диагонални драперии и асиметрични ръкави.
Elie Saab и Lanvin

Cacharel и Isabel Marant


Максимална дължина
Роклите с максимална дължина винаги са изглеждали тържествени и елегантни, без значение дали ще са тесни, наподобяващи силуета на русалка, или пищни, като излезли от бална зала от XVIII век.
Christian Dior и Valentino

Giambattista Valli и Louis Vuitton


Ярки цветове
Ако искате да направите празника си наистина ярък, изберете си рокля в ефектен цвят. Още повече, че дизайнерите са се постарали да имате избор и предлагат рокли във фантастични цветове като коралово, смарагдово, портокалово. Така че, избирайте смело!
Emanuel Ungaro

Andrew Gn и Stella McCartney


Малка сложна рокля
Късата черна рокля, която преди време Chanel нарича „малка“, разбира се, е идеалният вариант за всяко тържество. Днес, обаче, дизайнерите са решили да се откажат от простотата, когато става въпрос за минимална дължина, и тези рокли вече не изглеждат толкова класически, колкото екстравагантни. Сложни кройки, многобройни детайли, драпировки, плисета, многослойност и комбиниране на различни материи – използват се всички възможни трикове, за да се направи „малката черна“ (или не черна) роклята максимално запомняща се.
Andrew Gn и Viktor & Rolf

Azzaro и Givenchy