Ремонт на спалня – идеи и съвети

Начало » За дома » Интериор » Ремонт на спалня – идеи и съвети

Ремонт на спалня – идеи и съветиСпалнята е онова помещение в дома ви, което трябва да бъде заредено със спокойствие, уют и тишина. Редица специалисти казват, че интериорът и вида на спалнята ви са от изключително значение както за качествената ви почивка, така и за съня ви.

Ето, няколко съвета как да промените спалнята си:

  1. Стени – фокусирайте се върху един основен цвят (за препоръчване в светлата гама). Ако все пак желаете да бъдете по-смели и креативни, може да изразите творчеството си на една от стените, а останалите три да бъдат изчистени и семпли. Не забравяте, че завесите трябва да се комбинират със стените.
  2. Легло – то е основният елемент в спалнята. Може да заложите на тъмно или светло дърво, в зависимост от другите елементи. Ръководете се от принципа на удобството и функционалността.
  3. Що се отнася до завивките, най-разпространени са материи като памук и сатен. А сред най-предпочитаните цветове са червени, такива от светлата гама и лилави. Естествено не изключваме и вие да сте по-екстравагантен тип личност, които смело могат да експериментират.
  4. В зависимост от големината на спалното ви помещение вие може да вместите определени кътове. Като например кът за обличане или кът за почивка, в който да четете или да слушате музика. В този ред на мисли красивите гардероби или кресла са добър избор на мебели, които да вмъкнете.
  5. Ако спалнята ви е тъмна, заложете на светли мебели и в никакъв случай на наситени тонове.

Преди да предприемете ремонта и промяната на спалнята, съставете определен план. В него уточнете какви мебели ще искате, къде ще ги поставите, на какви цветове ще заложите, каква ще бъде подовата настилка и т.н. Може да направите списък с магазините за мебели, които искате да посетите и дори да си набележите конкретни такива.

Ако пък нямате доверие в собствения си вкус, винаги можете да се допитате до специалисти по интериор и дизайн, които ще дадат отлични съвети и препоръки. Най-важното е да постигнете максимален комфорт.