Райетата на лято 2011

Райетата се връщат почти всеки пролетно-летен моден сезон. И това лято не прави изключение. Но ако се вгледате внимателно в снимките от различните колекции за сезона, веднага ще забележите, че райетата в тях не може да се нарекат еднакви.
За да ви е по-лесно да се ориентирате между множеството представени на подиума раирани неща, ви предлагаме да видите следното разделение:

Ярки двуцветни райета
Познатите равномерни райета през този сезон не са само черно-бели. Като основа може да се използват, които и да са, два контрастни цвята. И, разбира се, специално внимание трябва да обърнете на принтовете, състоящи се от два ярки цвята.
Jil Sander
01_1Jil Sander
Milly
01_2Milly
Moschino
01_3Moschino
Prada

01_4Prada
Разноцветни райета
Принтът на тази група е лесен за определяне – във всеки вариант са включени по няколко контрастни цвята. Пропорциите на цветните ивици може да са напълно различни – от равномерни до комбинация на ивици с различна ширина.

Nanette Lepore, Matthew Ames и Tory Burch

02_1Nanette Lepore_Matthew Ames_Tory Burch

Marc by Marc Jacobs
02_2Marc by Marc Jacobs
Marc Jacobs
02_3Marc Jacobs
Prada

02_4Prada
Разнороден принт
Той изглежда много ефектно. Представлява ивици, които сякаш са направени с акварел или суха четка, с неравномерно нанесен цвят на фона. Рокли на такива райета изглеждат особено добре.
Chris Benz, Oscar de la Renta
03_1Chris Benz_Oscar de la Renta
Райета в сложна форма
В този случай райетата може да са напълно нормални – основното тук е оптичното възприятие, което придават кройката и формата.
Haider Ackermann
04_1Haider Ackermann
Kinder Aggugini

04_2Kinder Aggugini

loading...