Разведена с дете…

Начало » От вас... » Разведена с дете…

Разведена с дете…Няма да се спирам подробно на възмущението си от грубата, цинична и елементарна публикация като тази на анонимният автор на „ Защо не ти трябва разведена с дете – 10 причини“ в сайта „Другите новини“ , а само ще изброя моите шест такива в подкрепа на обратното твърдение!

За да стигне до развод, въпреки факта, че разбива психиката на най-ценното си – детето, една жена трябва да е преминала през Ада! След подобно сътресение, в живота на жената се случват промени, които тя дори не е сънувала. Налага и се да се справя сама с всичко- да плаща наем и сметки, да учи уроци, да кара колата на сервиз, да поправя уреди, да ходи на работа, да играе с детето си, да домакинства и други и други…Отърсила се от болката, събрала в себе си всички сили на природата, в един момент тя може да бъде не само майка, служител, техник, лекар, довереник, приятел…, а може да бъде жена. Срещайки се с такава представителка на нежния пол, един интелигентен, несебичен и средно чувствителен мъж може да получи ето това:

1. Възможността да излиза с дама

Познала двете страни на живота- с брак и без брак, жената осъзнава къде стои и колко струва. Тя вече не е безрасъдно, повърхностно и безгрижно хлапе, което мисли само за купони и дрехи, а стойностен човек с професия и поведение. Внимателно подбира, както тоалетите си, така и хората, с които общува. Изисква от мъжа да бъде такъв, а тя е дама, която той спокойно и гордо може да представи пред света!

2. Свобода

Именно ангжираността и с детето, работата и домакинството, дават на мъжа онази свобода, на която той държи. Тя няма да опява за това кога се прибира, с кого излиза, къде ходи, не защото не е заинтересована, а защото няма време, няма право и най- вече няма нерви за това! Мъжът може да си ходи за риба, да се напие с приятели, да си зяпа мача и въобще да прави всичко, което поиска в моментите, когато не е с въпросната жена. Прекрасно, нали?

3. Сексът

Е да, тя може и да няма тялото на 20 годишна, да има стрии, целулит и гърдите и да нямат същата плътност, но пък страстта и е двойна! Копнее да остави два пъти в месеца детето на бившия, за да се усети два пъти и повече жена! Тя иска да навакса, защото няма време, иска всичко сега, веднага! На масата, в колата, в парка, в асансьора… Тогава се раздава, тогава в нея избухва огън, тогава тя не е майка, тя е дива амазонка, която ще се наслаждава на всеки миг от екстаза с мъж, който може да и го даде! Нима не търсим всички това? Екстазът!

4. Топлина

Майчинството действително променя жените. Мъжете остават на заден план. Факт! Само че чувствата, с които се обогатява една жена станала майка, могат да бъдат пренесени и във връзката с правилният човек. И не си представяйте зорката майчинска закрила, а топлина, нежност и себеотрицание, от които се нуждае всеки, независимо от пола. Жената е доказано по- емоционална от мъжа и само поради това можеш да си сигурен, че тя те обича! В нейното сърце има място, както за детето и, така и за теб! Не се страхувай!

5. Детето

Разбира се, то е бреме за един консуматор, който мисли единствено за себе си, за своите нужди и който не може да дава, а само да взима. То е допълнителен разходи, време и нерви, но е и носител на смях и забавление, на обогатяване с емоции и на съзряване.То си има биологичен баща и ако той е свестен, супер! Нямаш отговорности, които да те тормозят. Ако не е, какво по- хубаво от това да направиш едно дете щастливо, а с него и майка му, тя ще те възнагради… Детето е нещото, което може да покаже що за човек е жената до мъжа, то е нейното огледало. И ако мъжът е емоционално израстнал, то той ще приеме детето като онази неразривна част от жената, която я прави истинска, такава каквато я е харесал!

6. Бившият

Вечната борба за надмощие! Цял живот мъжете се сравняват един с друг, на кой му е по- голям, кой взима повече пари, на кой жена му е по- хубава и т.н. Ето още един повод да излизаш с разведена! Тя е с теб! Вдигни гордо глава и гледай бившия в очите, защото тя е твоя, а не негова! Какво значение има дали той е „ говедо“ или нормален човек? Това са си техни взаимоотношения, а той е минало! Не рови, а се наслади на нея, на усмивката и, на милувките и, на грижата и към детето, защото тя е твоя!

Цветелина Илиева
(Разведена с дете)