Първи симптоми за кардиологичен проблем

Начало » Здраве » Първи симптоми за кардиологичен проблем

Първи симптоми за кардиологичен проблемПри болки и неразположеност в областта на сърцето, започваме да се питаме дали не страдаме от сърдечно –съдово заболяване.

Болното сърце никога не се проявява изведнъж. За сърдечни проблеми често предупреждават много сигнали на тялото, на които не обръщаме внимание. Какви са признаците, които подсказват, че трябва да посетим кабинета по кардиология?

  1. Малките синини под нокътя, при условие че не сте се удряли, могат да сигнализират за проблем на сърцето.
  1. Поява на сънна апнея

При сънната апнея се наблюдава спиране на дишането по време на сън и хъркане. Така мозъкът губи кислород, нарушава се кръвообращението, затруднява се работата на сърцето и се усилва сърдечната честота.

  1. Жълто-оранжево оцветяване

Изключително високите нива на триглицеридите предизвикват появата на жълто оцветяване на кожата около пръстите на ръцете и краката. Наличието на този симптом означава, че кръвоносните съдове съдържат холестеролни плаки, а това свидетелства за сърдечно-съдови заболявания.

  1. Слабост в ръцете

Слабост в ръцете и лоша координация може да подсказва проблеми със сърцето.

  1. Виене на свят

Виене на свят, често е директен знак за сърдечни проблеми, тъй като то не изпомпва достатъчно кръв към мозъка.

  1. Проблемите в леглото

При мъжете еректилната дисфункция, а при жените  намаленото либидо показват вероятен проблеми с циркулацията на кръвта, свързана с високо кръвно налягане или натрупване на холестеролни плаки по стените на кръвоносните съдове.

  1. Измемнения в цвета на кожата

Сини или сиви пръсти могат да се получат в резултат на нарушаване на циркулацията на кръвта, обогатена с кислород, което често се дължи на сърдечно заболяване или запушване на кръвоносни съдове.

  1. Кървене на венците

Изследванията показват, че кървящи, подути и чувствителни венци често съпътстват или предизвикват сърдечни заболявания. Болните венци водят до загуба на зъби и увеличават риска от инсулт. Една от теориите е, че бактериите навлизат в кръвообращението през венците и предизвикват възпаление в сърцето.

  1. Подуване на глезените

Натрупването на течности може да бъде предизвикано и от сърдечна недостатъчност, и от лошо кръвоснабдяване на краката. Подуването на краката може да се дължи на кръвен съсирек, който спира кръвния поток  от долните крайници към сърцето.

  1. Постоянна умора

При сърдечна недостатъчност, чувството на умора може да се появи дори и ако сте спали достатъчно време. Причината е проблем при циркулирането на кръвта в тялото, заради сърдечно заболяване.

Кардиологичен преглед – спасява животи

При поява на някой от тези симптоми, не се колебайте да се консултирате с лекар. Благодарение на ню-ейдж апаратурата за кардиология, много от скритите заболявания на сърцето могат да бъдат диагностицирани при обикниовен ЕКГ преглед. Голяма част от болниците в България и частните клиники могат да предложат високотехнологично оборудване, което ще Ви постави точна диагноза, а ранното диагностициране на заболяванията е най- добрия начин за превенция и лечение.