Първа среща… по фън шуй – I част

Начало » Интимно » Първа среща… по фън шуй – I част

Първа среща... по фън шуй – I частНай-накрая той ви е поканил на среща… Вие сте развълнувани, премерили сте, едва ли не, целия си гардероб, за да откриете идеалния тоалет за вечерта, избрали сте подходящите аксесоари и грим за него, разказали сте на всичките си приятелки. Но как да сте сигурни, че вечерта ви ще мине добре и че след нея ще има и други хубави вечери с него? Предлагаме ви да видите какво съветват по този въпрос специалистите по фън шуй.

Как да изглеждате
1. Коса
Ако имате дълга коса, просто я оставете спусната свободно. В краен случай, може да я съберете в по-свободна прическа. Според фън шуй, изключително стилните прически не са съвместими нито с романтиката, нито със страстта. И не прекалявайте с козметиката за коса – идеалният вариант е просто да я измиете с шампоан.

2. Козметика
Запомнете: старайте се да изглеждате колкото се може по-естествени. За това оставете на страни прекалено ярките грим и червило и се спрете на козметика от естествени продукти в естествени оттенъци. А идеалното козметично средство, според фън шуй е стик “три в едно” – за очите, скулите и устните. Той е много добро решение и, защото по-лесно ще се вмести в една малка чанта (между другото, този аксесоар е силно препоръчителен).

3. Дрехи
Те трябва да са изработени от меки естествени материи: коприна, лен, велур, кадифе и памук. Смята се, че много късмет носят дрехите с пайети.

4. Цветове
Най-удачни са пастелните тонове. Добър избор са розовите нюанси – колкото по-нежни, толкова по-добре. Изобщо, според фън шуй, розовият цвят е един от най-благоприятните за любов. И дори не е задължително мъжът, с който имате среща, да го вижда, тъй като се смята, че ако нещо розово се докосва до тялото ви, ще излъчвате особена енергия.
Счита се, че щастие носят и  “земните” цветове – златно, оранжево-червено, кафяво, кафе. Благоприятно е и яркото червено на изтока, което символизира щастие.
Ако харесвате пъстрите материи, облечете на първата ви среща рокля на цветя, на кръгове или на “завихрени” линии. Ако не обичате да носите рокля, облечете дънки и тениска с абстрактно усукани и преплетени линии. Забравете за строгите геометрични линии – те могат да погубят романтичния ви отношения още в самото им  начало.

5. Бижута
Смело посягайте към всичко, което блести. Особено подходящи са кристалните обеци, колиета, гривни, аксесоари за коса. Късмет носят и бижутата от корали и пера. Откажете се от украшенията от дърво, тъй като то оказва отрицателно  влияние върху неукрепналите връзки.

6. Аксесоари
Добре ще е, ако на вашата чанта, шалче, ръкавици, шапка и т.н. има изобразени две сърца, слънце, птици или цветя.