Промяната в рекламата на кредитите – похвати, стратегии и тенденции!

Начало » Кариера » Промяната в рекламата на кредитите – похвати, стратегии и тенденции!

Промяната в рекламата на кредитите – похвати, стратегии и тенденции!Този текст няма за цел да дава съвети как да изтеглите бърз заем, или какви са прогнозите за ипотечните кредити, но ще обърне внимание на един феномен. Става дума за това как пазарът на кредити толкова се промени през последното десетилетие, дотолкова че да промени буквално наименования на кредитите и начините за представянето им в рекламите.

Преди 20-тина година нещата бяха ясни. Кредитът си е кредит – ипотечен или потребителски. Банката беше основната институция, която отпускаше кредити, а рекламите изобщо не бяха агресивни от гледна точка на това да се тегли някакъв заем, да се отвори депозит и т.н.

Уви, днес, с наличието на бързи онлайн кредити, които се отпускат от небанкови дружества, нещата съществено се промениха. Рекламата и от двете страни – банковия сектор и кредитните компании – е достатъчно агресивна, в търсене на сравнително малкия български пазар.

Присъствието точно на небанковите компании и техните кредитни продукти съществено промени рекламата. Днес дори консервативните банкови институции си позволяват в кратките телевизионни реклами, да споделят, че отпускат кредити само до час одобрение, или на промоция за нула процента лихва през първия месец, и много други такива предложения. Това се случва именно защото пазарът на кредити се разшири и бързите онлайн заеми осезаемо заеха пространство. Така банките бяха принудени чисто конкурентно да рекламират по-конкурентно своите кредитни продукти.

Конкуренцията е между самите банки, но и между тях и фирмите за бързи онлайн кредити, особено много това си личи, когато рекламните послания съдържат думи като бърза, експресна, одобрение до час – термини, които са типични за бързото мини финансиране, изведнъж се оказаха в реклами на солидни банкови институции.

Някои кредити се превръщат от бързи в най-бързи, втори стават с ниски лихви, други са за пенсионери; трети за хора с лоша кредитна история; четвърти от банки, за които не бихте си представили, че е толкова лесно да теглите заем от тях…едно море от кредити с различи имена!

Без значение кое е по-изгодно, какво решение ще вземете, кое ще привлече вниманието ви, езикът за реклама на кредити и заеми е осезаемо променен. Дори в сайтовете на банките самите реклами са с подчертано промоционалната страна на заема, какви предимства може да има за заемоискателите и т.н.

Именно потенциалните потребители на кредити обаче, трябва да бъдат винаги нащрек, защото рекламата е само представителната страна на нещата. Трябва да внимавате за офертите както от банките, така и от примамливите кратки съобщения от небанковите фирми за бързи мини онлайн заеми.