Пролет-лято 2014: Грим в пастелни тонове

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Пролет-лято 2014: Грим в пастелни тонове

Пролетта е най-подходящото време да се потопите в пастелната палитра и да обърнете поглед към ваниловите, бледо розовите, лавандуловите, бледо зелените, прасковените, бледо сините нюанси в грима. Мекият, ненатрапчив грим ще ви позволи да изглеждате по-естествени, свежи и романтични.
И докато ярките бонбонени нюанси изглеждат изумително на младите лица, то рафинираните пастел тонове са подходящи за дами на всяка възраст.

Дъга
На лъчите на пролетното слънце пастелните тонове изглеждат меко и приятно. Кожата е сякаш по-топла и дори сините и лилави нюанси са някак по-свежи, без “мъртвешкия” ефект, който придават по-принцип на бледата кожа.
За да придадете на лицето здрав вид, не пренебрегвайте ружа и сенките, като при последните се препоръчват светлите или сатенени нюанси (например, шампанско, сребристо бяло или само бяло). А ружът в розови или лилави оттенъци оживява грима и придава на лицето отпочинал вид.
Изборът на цветове може да започнете с безопасен вариант, като вземете за основен един цвят, например, бледо розово или прасковено. След известна практика може да внесете разнообразие, като започнете да използвате различни комбинации – от максимално близки до контрастни нюанси (светло синьо и прасковено, бледо зелено и розово, лимоново жълто и лиливо).
Сатененият завършек е идеален за всеки тип кожа – както безупречно гладка и млада, така и несъвършена или възрастна.

Clarins, Dior, Guerlain

01_1grim

Акварелно сияние
Актуален е и размитият акварелен вид. Не се страхувайте да използвате различните пастелни цветове. Тайната на успеха е във внимателната работа и перфектно обработения и изравнен тен на лицето, но все пак не прекалявайте с дебелината на основния слой. Ако не се нуждаете от основа, ограничете се до коректор и пудра – така ще постигнете по-естествен ефект. Миглите може да оставите без спирала или да нанесете съвсем лек слой.
Оттенък и обема на устните се предава с балсам, гланц или течно червило. А за да постигнете “размазан” ефект, започнете грима на устните с използването на скраб, последван от коректор. Ако искате устните ви да изглеждат естествено, може да използвате меки розови нюанси.

Burberry Prorsum, Marc От Marc Jacobs, Vera Wang

02_1grim

Ralph Lauren

02_2grim

Маникюр
Ако се страхувате да “изрисувате” дъга по клепачите си, може спокойно да направите това по ноктите се. Деликатните пролетни пастелни цветове позволяват експерименти. Експерименти са възможни и с така популярния френски маникюр – достатъчно е да прокарате линия, като усмивка или да замените класическото бяло с бледи розови или сини нюанси.