Пролет-лято 2013: Топ 10 колекции

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Пролет-лято 2013: Топ 10 колекции

Списъкът, който ви предлагаме, включва тези 10 колекции за пролетно-летния сезон, които могат да го характеризират най-точно, като представят най-важните детайли от новите тенденции. Така че, възползвайте се от него – той може да ви бъде гид при избора на интересни и актуални неща за вашия гардероб.

Детайли, на които трябва да обърнете внимание:
– Рамене XXL;
– Костюми с традиционни азиатски форми – кимоно;
– Басти, волани, къдрици;
– Сложни стилистични колажи;
– Сложни щампи;
– Сложни по форма и цвят обувки.

А ето и в кои колекции тези детайли са показани по най-удачен и интересен начин:

Altuzarra
Много сложни еклектични образни. Традиционните форми се смесват с ярки детайли в стил милитъри, етно елементи и ресни. Също така, обърнете внимание на щампите, ярките цветове и великолепните обувки.
01_1Altuzarra 01_2Altuzarra
Aquilano.Rimondi
В тази колекция ярки модерни щампи са перфектно съчетани с традиционните форми на кимоно, колани оби и декоративни елементи в стил оригами. Въпреки всички тези ярки елементи, обаче, образите като цяло не изглежда претенциозно.
02_1Aquilano_Rimondi 02_2Aquilano_Rimondi
Antonio Berardi
Строг, сдържан, геометричен. Чудесен пример за минимализъм, в който са включени всички актуални тенденции.
03_1Antonio Berardi 03_2Antonio Berardi
Barbara Bui
Тази колекция е особено интересна със сдържаните контрасти: широки рамене и къси поли, прозрачни тъкани и черна кожа, етно щампи и възможно най-опростени форми. Тя е добър пример за формирането на всекидневния гардероб.
04_1Barbara Bui 04_2Barbara Bui
Burberry Prorsum
В тази колекция може да видите всички най-ярки и наситени цветове на сезона. Тези от вас, които мислят да изберат тънък силует и женствен вид, трябва да обърнат внимание на мекия вариант на раменете, тесните панталони, прилепналото палто, нежните басти на тренчкота и роклите. Също така, много добре изглежда и ярко оцветената дантела.
05_1Burberry Prorsum 05_2Burberry Prorsum
Dries Van Noten
Необичайно, ярко и актуално – нищо повече. Прекрасни стилистични колажи съставени от необичайно съчетани неща. Традиционните карирани ризи са изработени от шифон, блузите са в нови сложни цветове и декорации, а полите молив са декорирани с пайети и малки къдрички.
06_1Dries Van Noten 06_2Dries Van Noten
Fendi
Актуалните цветове и форми са комбинирани в тази колекция много хармонично. Не трябва да се пропуска универсалността на представените неща. Всяко сако, пола или топ може с лекота да се впише както в класическия, така и в най-екстравагантния гардероб.
07_1Fendi 07_2Fendi
Marc Jacobs
Широките контрастни райета са една от най-горещите тенденции за сезона. В тази колекция ще откриете всички възможни варианти, как да ги носите – надлъжни, напречни и събрани в сложни щампи.
Внимание трябва да обърнете и на късите тесни блузки и остроносите обувки с ниски токчета.
08_1Marc Jacobs 08_2Marc Jacobs
Proenza Schouler
В тази колекция ще намерите всичко, което ви е необходимо за модерен пролетно-летен гардероб – oversayz палта, сака с широки рамене, елеци, актуална цветова гама и сложни щампи.
09_1Proenza Schouler 09_2Proenza Schouler
Salvatore Ferragamo
Не всички от вас ще се спрат но ярки цветове и щампи или на сложни колажи. За тези, които са по-близо до класическата елегантност, съобразена с най-горещите модни тенденции, дизайнерите на марката предлагат сдържана цветова гама, строги форми и минимална декорация.

10_1Salvatore Ferragamo 10_2Salvatore Ferragamo