Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари

Вече ви запознахме с актуалните тенденции за пролетно-летния сезон и ви е ясно, че той няма как да мине без ярки цветове, дантела, бели костюми с панталон, цветни рокли… Но, за да е пълен образът ви, няма как да забравите и аксесоарите. Ето и кои от тях ще направят вашия пролетен гардероб специален:

1. Колани за шлифери и палта
Да, докато все още носите палта… А когато стане по-топло, ще ги замените с леки шлифери и наметки. Но какво да направите, за да изглеждат те актуално и свежо? Много просто! Махнете текстилния колан и го заменете с тънък ярък колан. Друг вариант е широк колан с две или три малки катарами.
Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари
2. Големи чанти от текстил или деним
Едва ли има жена, която да може да си представи ежедневния си гардероб, без той да е допълнен от голяма чанта. И през тази пролет не трябва да се отказвате от нея. Най-добрият вариант е обемна чанта от текстил или деним с проста форма и с малко на брой детайли. Цветовете: за деним – индиго и светло синьо, а за текстила – бежово, сиво и каки. Ако искате още от сега да носите чанта със щампи, не избирайте много ярките варианти – най-добре е тях да ги оставите за лятото. Всяко нещо с времето си – това също е важно правило в модата!
Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари
3. Малки ярки чанти
И пролетта няма да остане без ярки детайли! Ако искате чанта в ярък цвят, то изберете такъв модел, който да може да носите в ръката или на рамо. Тази чанта е много удобна и за лятото!
Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари
4. Ботуши от плат
Не ги бъркайте с летните ленени ботуши! Тези ботуши са от много по-плътен плат и често той е в комбинация с кожа.
Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари
5. Отворени боти
Първо актуални бяха ботите с отворени пръсти, после – с отворена пета. Но вариантът за тази пролет смело може да се нарече “супер отворени боти”. За съжаление, с подобни обувки ще може да излезете, едва когато времето стане много топло.
Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари
6. Ярки обувки с цяла подметка или с широк ток
С какво да носите такива обувки през пролетта? С бежови шлифер и рокля! Точно тази комбинация е особено актуална за настоящия сезон.
Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари
7. Шал вместо шапка
Поздрав от 70-те! Шалът може да е както в тон с костюма, така и да е ярък акцент в тоалета ви. Трябва да се запознаете с възможните начини за връзване на шал, за да можете с един аксесоар да създадете няколко напълно различни по форма “шапки”. Особено актуално изглежда вариантът с възел от едната страна.
Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари
8. Бижута и аксесоари с необработени камъни
Особено актуани през този сезон ще са масивните колиета, брошки и катарами за колани украсени с тънка пластина естествен полускъпоценен камък. Такива аксесоари и бижута е най-добре да носите с деним и дрехи в спокойни цветове.
Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари
9. Големи текстилни цветя
От една страна, това не е нещо ново в дамския гардероб. Но от друга… Текстилните цветя през този сезон са по-големи, а когато се използват за украса на костюм, може да се направи цял букет. Най-добрият избор са тези в меки приглушени тонове и деликатните нюанси на бежовото. И най-важното – може да носите цветята на кожени якета и сака в стил милитъри.
Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари
10. Сини чорапогащници
Цветните чорапогащници отново са с вас. Но за предпочитане са само нюансите на синьото… Особено светлите.
Пролет-лято 2011: Топ-10 аксесоари
Разбира се, този списък може да е и много по-дълъг, но са ви достатъчни само тези 10 неща, за да е пролетният ви гардероб супер актуален!