Пролет-лято 2011: Актуални цветове

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Пролет-лято 2011: Актуални цветове

Какви цветове ще са актуални през пролетно-летния сезон на 2011? Чаена роза, приглушен тюркоаз и слонова кост, както и изумрудено зелено и виолетово – дизайнерите са уверени, че романтиката и естествеността могат да съжителстват хармонично с динамиката и дори с агресията.

Нюанси на бежовото
Женственото очарованието на бежовото в съчетание с метално сиво и синьо е в основата на пролетно-лятната колекция за 2011 от 3.1 Phillip Lim. Моделите на Chloe са в “гъст” цвят на пудра, който се конкурира със студена черно и бяло. А Marc Jacobs е решил да се наслади на млечно шоколадовото във всичките му нюанси.
Phillip Lim, Chloe, Marc Jacobs
Пролет-лято 2011: Актуални цветове
Нюанси на розовото
Голяма част от новата колекция на Victoria Beckham е построена върху палитра от нюанси на градински рози. А Stella McCartney, като алтернатива на бежовото, предлага бледо розово.
Victoria Beckham, Victoria Beckham, Stella McCartney
Пролет-лято 2011: Актуални цветове
Нюанси на зеленото
През пролетно-летния моден сезон зеленият цвят по тъканите в никакъв случай не е еднороден – флорални щампи, мазки от четка на художник, пръски боя допълват всеки модел.
Blumarine, Chris Benz, Christian Dior
Пролет-лято 2011: Актуални цветове
Нюанси на синьото
Синьото на метличината в колекцията на Marni е допълнено с не по-малко ярко жълто. В колекцията на Diane von Furstenberg е използвана комбинацията от ултрамарин и бяло, а в тази на Prada динамиката на кобалтовото е подчертана с хоризонтални черни ленти.
Marni, Diane von Furstenberg, Prada
Пролет-лято 2011: Актуални цветове
Ярки цветове
Дизайнерът Peter Som е избрал за основен цвят на колекцията си слънчево жълтото. В колекцията на Prada впечатление прави комбинацията между ярко оранжево и наситено зелено. А в колекцията на Gucci смело са събрани на едно място три крещящи цвята – смарагдово зелено, лилаво и оранжево.
Gucci, Prada, Peter Som

Пролет-лято 2011: Актуални цветове