Пролет-лято 2010: Панделки

Панделките – незаслужено забравени като аксесоар, през предстоящия пролетно-летен сезон са една от актуалните модни тенденции. Те, като основно украшение за коса, варират от малки, подобни на тези, които сте носили в училище, до големи и ярки – в стила на Мадона от 80-те години на миналия век.
Marc Jacobs, например, включва в колекцията си Marc by Marc Jacobs много големи и ярки панделки в червено, розово, зелено, оранжево, както и шарени панделки, които гарантирано да привлекат внимание.
1 1Marc by Marc Jacobs - Пролет-лято 2010: Панделки
Друг американски дизайнер, Diane Von Furstenberg, се е спряла на много по-скромни панделки – малки, изящни, с формата на цветя, които допълват невинния, но и секси, имидж на една полу-ученичка, полу-сирена.
2 1Diane von Furstenberg - Пролет-лято 2010: Панделки
В колекцията на Jason Wu панделките са се превърнали в един своеобразен признак на аристократизъм. Те са изискани, изработени от черна дантела и тюл и допълват по невероятен начин елегантните прически и костюми.
3 1Jason Wu - Пролет-лято 2010: Панделки
Betsey Johnson е избрала оригинални, ярки и внушителни по размери панделки, които превръщат моделите и в подобие на момичетата от казината в Лас Вегас.
4 1Betsey Johnson - Пролет-лято 2010: Панделки
В колекцията на Louis Vuitton панделките са по-скоро прищявка на дизайнера, отколкото необходимост, тъй като са малки, скромни, в светли цветове, почти невидими на фона на огромните афро-прически, на които той залага за новия моден сезон.

5 1Louis Vuitton - Пролет-лято 2010: Панделки