Пролет-лято 2009: Тенденции в късите прически

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Пролет-лято 2009: Тенденции в късите прически

През настоящия пролетно-летен сезон има 3 основни тенденции в късите прически:
1. асиметрия;
2. плавен преход от един оттенък на цвета към друг;
3. ярък контраст в цветовете.

Ultra-Blond

1ultra-blond
Най-яркото и светло русо отново е актуално. Но сега, за разлика от осемдесетте години на миналия век, платинено русата коса е оформена в изключително къса прическа.

Слънце в косите

2sun
Множеството по-светли кичури оживява основния кафяв оттенък и създава ефект на слънчеви лъчи в косата, а патладжанените краища подчертават асиметричността на прическата.

Пепел от рози

3rose
Перленият бледо розов оттенък плавно преминава към платина в краищата на падащите над лицето по-дълги кичури. Този вариант е особено подходящ за тази от вас, които са избрали розовия цвят за базов в летния си гардероб.

Детски странности

4kid
Този асиметричен ултра къс бретон изглежда така, сякаш сте доверили прическата си на пет годишно дете. Контрастът между правия бретон “мокрите” къдрици добавя екстравагантност на прическата. За нея са подходящи тънки прави коси.

Съюз на червеното

5red

Комбинацията от медни, портокалови и дори розово-червени нюанси няма как да не привлече удивени погледи към тази къса прическа с удължени бакембарди и дълъг асиметричен бретон. Тя очевидно не е подходяща за жени с кротък характер.

Бретон XXL

6xxl
Наистина е много трудно да се разбере дали златните нишки се прокрадват в медните коси, или медните златото – толкова плавно единият цвят преминава в другия. А изключително дългият бретон причесан напред, добавя един особен чар на тази прическа.

Сламени коси

7straw
Сламено-рижата коса изглежда ярко и стилно с наситено оранжевите и ултра-русите кичури в дългия бретон. Тази прическа е особено подходяща за тези, които не искат да губят време с оправянето на косата си.

В цветовете на дъгата

8rainbow
Може би ви се струва, че можете да откриете всички цветове на дъгата в тази прическа, чийто основен цвят е патладжаненото! Но в действителност са само най-подходящите: гранат, циклама и виолетово. А “творческият безпорядък” в подредбата и подчертава играта на оттенъците.