Пролет-лято 2009: Маникюр и педикюр

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Пролет-лято 2009: Маникюр и педикюр

Идеалните маникюр и педикюр са толкова важна част от образа на съвременната жена, колкото и правилно подбраните дрехи, аксесоари, прическа и грим. За това ви предлагаме да се запознаете с тенденциите в цвета и формата им за пролетно-летния сезон на тази година.

Маникюр
И така, първата основна тенденция за сезона по отношение на маникюра са естествените оттенъци. Формата също става по-естествена и вече не е толкова квадратна. Лакът може да е както прозрачен, така и матов.
1m_estestven
Не по-малко актуални са и наситените мастилени и вишневи нюанси, които превличат вниманието към ръцете и придават свежест на маникюра. Те са подходящи както за вечерни тоалети, така и за през деня.
2m_mastilen_vishnev
Актуални са и ноктите с продълговата бадемова форма. Светлите цветове на лака дават възможност да се съсредоточите върху дължината на маникюра си.  Най-подходящите нюанси за тази форма са полупрозрачните оттенъци на бежово, бледо и пастелно розово.
3m_bademovi
За радост на всички почитателки на ярко червения маникюр, той е сред актуалните тенденции и за този сезон – разликата от отминалия сезон е в това, че сега се налагат кораловите нюанси. Формата за ноктите е естествено закръглена.
4m_koral
Слънчевите и весели оранжеви оттенъци също са сред фаворитите за пролетно-летния сезон, като актуални ще са и полупрозрачните, и наситените нюанси.
5m_oranj
Педикюр
И при педикюр основната тенденция са пастелните цветове (полупрозрачните бели, бежови, розови и кафяви нюанси), които изглеждат много елегантно и стилно.
6p_pastelno
И тук, обаче, не са пренебрегнати ярките наситени коралови нюанси, които идеално подчертават формата на педикюра.
7p_koral
Мастилено черните оттенъци на педикюра няма как да не се харесат на по-екстравагантните дами. Този лак изглежда особено ефектно в съчетание с обувки в тон или в контраст с него.

8p_cherno.