Пролет-лято 2009: Грим – тенденции в цветовете

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Пролет-лято 2009: Грим – тенденции в цветовете

С идването на пролетта всичко разцъфва, става все по-слънчево и светло. Така, навярно, и вие след дългата сива зима ще се стремите да станете по-ярки и забележими! Вижте кои нюанси ще ви направят по-привлекателни и актуални през тази пролет.

Розово
Най-използвания цвят за пролетния сезон: той е и на устните, и на очите, и на скулите! Но трябва да се научите да избирате и да носите розовия цвят! Запомнете: пастелните нюанси правят грима класически стилен, а по-наситените – придават на образа яркост и безгрижност.
1rozovo

2rozovo
Сребристо
На мястото на златното сияние на есента и зимата идва лекия сребрист блясък. Сребристото освежава лицето и му придава сияние в топлите летни дни и нощи.
3srebristo
Люляково
Виолетовите и люляковите нюанси ще са много актуални в този пролетно-летен сезон. Те имат забележителния ефект да подобряват тена на лицето и се съчетават много добре както с топлите прасковени оттенъци, така и със студените розови нюанси.
4liuliakovo

5liuliakovo
Коралово
Кораловите устни са още една от водещите тенденции на сезона. Този цвят удивително подчертава лекия загар и придава на лицето яркост и сияние. Що се отнася до очите, той по особен начин подчертава красотата на сивите и сини очи. Кораловите оттенъци може да са и матови, и блестящи, наситени или прозрачни – това зависи само от вашите предпочитания.
6koralovo
Зелено
Разбира се, пролетта може да дойде без зеленото: то е символ на свежестта на първите листа и самия живот. Пастелите, наситено тюркоазеното, бронзово зеленото – това са актуалните тонове. Особено добре зеленото стои на зелените и пъстрите очи.
7zeleno
Сиво
Този цвят също претърпява метаморфоза с началото на пролетта: от блестящото графитено до деликатното перлено сиво или сиво-зелено. Легендарните опушени очите сега изглеждат по пролетно леки, но не по-малко привлекателни.
8sivo
Синьо
През пролетта и лятото на 2009 актуален ще е приглушеният тъмно син цвят. Той изглежда благородно и е особено подходящ за вечерен грим.
9sinio