Пролет-лято 2001: Оранжево

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Пролет-лято 2001: Оранжево

Оранжевият цвят отново е на мода! Вероятно дизайнерите са решили, че е време да се разредят спокойните и балансирани цветове с нещо ярко, буйно и дори малко лудо.
През настоящия пролетно-летен сезон може да избирате между изключително разнообразни нюанси на оранжевото – кехлибар, корал, праскова, кайсия, сьомга, нар, тиква, морков, мандарина и много други. Но ако сте решили да попълните гардероба си с дрехи в този цвят, първо трябва да се замислите, с какво ще ги съчетаете. Трябва да знаете, че той е много труден в това отношение е не търпи конкуренция. Когато комбинирате такива ярки цветове, рискувате да се превърнете в клоун, а едва ли целта ви е точно такава.
Оранжевият цвят перфектно се съчетава с черно – тази комбинация изглежда много ефектно, а и не дразни окото. Много сполучливо съчетание е и оранжево и бяло – то придава на образа свежест и лекота. Друга много добра комбинация е оранжево и кафяво – в този случай оранжевото става някак си по-благородно и не е така ярко. Оранжевият цвят не изглежда зле и в комбинация със зелено, сиво, лилаво.
Когато съчетавате оранжеви с дрехи в други цветове, те задължително трябва да са едноцветни. Можете да се опитате и да експериментирате, като комбинирате разноцветни тъкани, но внимавайте да не прекалите – всичко трябва да изглежда хармонично.
Тези от вас, които не се осмеляват да носят оранжево, може да обърнат внимание на аксесоарите в този ярък цвят – шалове, чанти, обувки.
Versace
Пролет-лято 2001: Оранжево
Gucci
Пролет-лято 2001: Оранжево
Rue du Mail
Пролет-лято 2001: Оранжево
Paul and Joe
Пролет-лято 2001: Оранжево
Prada
Пролет-лято 2001: Оранжево
Charlotte Ronson

Пролет-лято 2001: Оранжево