Пролетни грижи за кожата на лицето

Начало » Външен вид » Козметика » Пролетни грижи за кожата на лицето

Пролетни грижи за кожата на лицето  Пролетта ни събужда за живот… Имаме нужда от въздух, свобода и движение… Иска ни се по цял ден да прекарваме под меките лъчи на пролетното слънце… Кожата на лицето ни дълго е страдала през зимата от атмосферните условия, от сухия въздух в стаята – нужно е да се погрижим за нея!
Почистването на лицето е една много важна част от ежедневните грижи за кожата. След доброто почистване порите се отварят, кожата диша, подобряват се трофиката и кръвообращението й, кремът ни за лице попива по-добре. Като резултат имаме чиста и сияеща кожа и по-добро самочувствие!
За да почистим лицето, може да си направим скраб в домашни условия. Необходимо ни е: 1 добре изсушена портокалова кора (на слънце или във фурната), която стриваме добре. Смесваме  1 ч.л. овесени ядки с 1 с.л. изсушена кора, добавяме вода, за да се получи еднородна смес. Нанасяме пилинга на лицето и с кръгови движения, масажирайки го, измиваме с топла вода.
За хидратация, вместо обичайния крем може, може да използваме добре намачкан банан с лъжичка мед (евтино и ефективно) – разбъркваме добре и нанасяме на лицето. Оставяме да действа 20 мин. Отмиваме с отвара от градински чай.

Изпратено от Р. Георгиева