Пречи ли сексапилът на кариерата?

Начало » Кариера » Пречи ли сексапилът на кариерата?

Отговорът на този въпрос е странен, но очевиден: и да, и не! А в какво, всъщност, се изразява сексапилът на работното място? В чарът и обаянието на събеседника, в бързото издигане в кариерата, поради благосклонността на началника или в уволнение, ако не се подчиниш на похотливите му желания?
Пречи ли сексапилът на кариерата?Интервю за работа
Истината е, че в наши дни сексапилът се е превърнала в стока, която можете да продадете изгодно. На нея се гледа, като на показател на жизнената ви енергия. Фактически, ако не изглеждате секси, може да погледнат на вас, като на човек втора стока. И за съжаление, това е тъжната истина на съвременния ни живот.
На интервюто за работа трябва да се докажете, да успеете да убедите хората пред вас, че именно вие сте най-подходящият човек за тази длъжност. Сексапилът в този момент може да ви бъде голям помощник, защото неговата същност се крие преди всичко в умението да очаровате събеседника си и да завладеете неговото внимание. В този случай всички средства са добри: и премреженият поглед, и дълбокото деколте, и откровеността, и обезкуражаващата усмивка. Друг е въпросът колко сериозно ще погледнат колегите ви на вас след това. Защото вие може и да сте отличен специалист, но достигайки по този начин до желаната длъжност, за тях ще сте просто добре изглеждащия нов служител във фирмата и ще ви се наложи дълго и трудно да се доказвате.

На работа
На красивите млади момичета и момчета не винаги им е лесно да устояват на натиска на заинтересованите от тях колеги. Но всички знаем, че е възможно да се пресекат подобни колегиални заигравки. Достатъчно е да се държите хладно и сдържано. Проблемът в случая е в това, че когато сте секси знаете силата на своите обаяние и чар и несъзнателно ги “разпръсквате” върху всички  заобикалящи ви от другия пол. Така вие може да обезоръжите всички в офиса, но без да си давате сметка за последствията.

Като край
Ако ви са налага да избирате между двама лекари – единият мълчалив и непривлекателен, а другият разговорлив и обаятелен, – е най-добре да изберете първия: навярно той е получил длъжността си със знания и опит, а не чрез сексапил и харизма.

Забележка: В никакъв случай не твърдим, че всички сексапилни, привлекателни и харизматични хора са задължително глупави и незаслужаващи работата и високото си положение..