Преборете се с омазняването на косата

Начало » Външен вид » Козметика » Преборете се с омазняването на косата

mazna-kosaДори снощи да сте измили косата си, напълно възможно, а и често срещано, днес вече косата ви да се е омазнила и да няма обем. Знаем, че това е едно от нещата, които най-много ви дразни, но спокойно – може би ще успеете да се справите с това. Голяма част от жените са притежателки на такава коса и имат такива тревоги. Не можем да ви дадем окончателно решение на този проблем, но все пак може да го намалите значително, ако спазвате нашите съвети.
Няколко изпитани съвета, помагащи да се справите с бързо омазняващата се коса

Първи съвет: Колкото и нелогично и неприемливо да ви се струва, необходимо е да разредите миенето. Това трябва да стане постепенно, а не означава да не миете косата дни наред. Например: всекидневното миене на косата, за да има обем, може да се замени с миене през ден. Ако косата ви дразни, може да си измислите прическа, с която няма да личи, че косата ви е без обем. Вържете я на опашка. Така трябва постоянно да увеличавате дните.  Все пак не излизайте с коса, отделяща се на кичури от омазняването. Това няма да е приятно за никой около вас, а е често срещано явление след средата на седмицата.
И все пак защо трябва да правите това? Честото миене на косата изсушава скалпа на главата, което стимулира мастните жлези и те произвеждат повече серум. Ето защо вашата коса се омазнява толкова често. Тя се върти в омагьосан кръг. Всекидневно миене – всекидневно омазняване.

Втори съвет: Бъдете внимателни с маската за коса. Жените, които имат цъфтящи върхове на косата, мислят, че трябва ежедневно да ползват маски. Но маските овлажняват и омазняват косата, дори маската да е сложена от средата на косата надолу. За мазната коса, маските трябва да са специални и подходящи точно за този тип коса. А цъфналите връхчета трябва само да се подстригват редовно.

Трети съвет: колкото повече стилизанти използваме, толкова по-бързо косата се замърсява. Така полепват по-лесно и бързо прах и мръсотия.

Четвърти съвет: можете да използвате алтернативни методи, с които косата ви да се почисти. Най-ефективният пример е сода бикарбонат.Това средство, което притежава всяка домакиня, успява много добре да почисти косъма. Можете да я използвате като разбъркате малко вода с една лъжица сода. Бъркайте, докато стане гъста смес. След това намажете корените и втрийте нежно с масажиращи движения. Изплакнете обилно с вода. Редувайте миенето с шампоан с този вид миене.

Пети съвет: намалете използването на изсушаващи средства като сешоар и други. Мастните жлези се стимулират и от топлината и отделят повече секреция. Сешоарите задълбочават омазняването.

Шести съвет: Това е най- важният съвет, който трябва задължително да имате предвид – начинът на вашето хранене. Ако употребявате пържени храни, такива богати на мазнини, шоколадови изделия и други, те ще затруднят системите в организма. Пречат на функционирането им. Не яжте непълноценна храна, това е храна, която пречи на всичко. Това хранене има и други негативи, освен мазна коса и те са много по-неприятни за хората и дори са свързани с много болести и неразположения.