Преборете се с излишните килограми

Начало » Хранене & Рецепти » Диети и Хранене » Преборете се с излишните килограми

bodyФормула на идеалното тегло
Не съществува универсален стандарт за красота, но вие можете да се опитате да изчислите идеалното си тегло по следната предлагана от диетолозите формула: 50 + (височината в см – 150) х 0,32 + (възраст – 21): 5. Счита се, че ако тегло ви надвишава тази норма с 1-3 кг, то то е абсолютно нормално. В противен случай, трябва да отслабнете.

Но не трябва да се отнасяте повърхностно към отслабването. Строгите ограничения и монодиетите може да доведат до проблеми със стомашно-чревния тракт. За тове е най-добре да комбинирате правилно хранене с натуралния продукт за отслабване Липовон. Така за масец ще се разделите с минимум 10% от теглото си.

Не падайте духом!
Почти всеки, решил да отслабне, рано или късно се сблъскват с така наречения “синдром на платото”. Въпреки всички ограничения и редовен фитнес, стрелката на канатара не помръдва. Затягането на режима също не винаги дава резултат. Какво да правите?
Продължавайте по избрания път! “Синдромът на платото” е нормална реакция на организма към промяната в начина на живот. Променя се обмяната на веществата, както и съотношението на мазнините и мускулната тъкан и на тялото ви му е нужно време, за да свикне с тези промени.

Не търсете извинения, а действайте!
На всеки му се е случвало да си каже “И утре е ден!”, след което излиза с приятели и забравя за великите си планове. Едно изкушение, обаче, не е причина да се откажете напълно от спазването на вашия здравословен хранителен режим. Спрете да планирате и започнете да действате. Просто оставете на страна поредното парче шоколад и погледнете, какво има в чинията ви този път.

Физически упражнения
Не забравяйте и за упражненията! Те ще ви помогнат да дооформите проблемните зони при загубата на тегло. Фитнес инструкторите препоръчват да правите упражнения най-малко по 30 минути на ден. Така че, съставете си кратък, но ефективен комплекс от упражнения. Или поне използвайте този, който препоръчва вашата любима актриса, певица, модел…