Правилното хранене – залог за невероятни интимните приключения

Начало » Хранене & Рецепти » Диети и Хранене » Правилното хранене – залог за невероятни интимните приключения

Правилното хранене - залог за невероятни интимните приключенияОказва се, че правилното хранене може да ви помогне да промените качеството на интимните си отношения.  Ако сте недоволни от сексуалния си живот, и това няма нищо общо със стрес, депресия или лошо здраве, опитайте се да реализираме нашите съвети…
Като за начало трябва да се погрижите за нивото на цинк в организма си – неговата липса и при мъжете, и при жените води до ниско либидо. Включете в менюто си морски дарове, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, листни зеленчуци, постно и крехко месо. Също така трябва да сте сигурни, че тялото ви получава достатъчно витамини от група В, особено B6 и В12, които са много важни за баланса на половите хормони.

Ниво на холестерола
Холестеролът е един от основните преносители на тестостерона и естрогена в организма. Така че, ако нивата му падат бързо, сексуалният ви живот ще го последва. Ако това ви звучи познато, а наскоро сте започнали строга диета, трябва да я “подсилите” поне малко. Същият страничен ефект се наблюдава и когато твърде често посещавате фитнес залата и тренирате с прекомерен ентусиазъм. В този случай трябва да се консултирате със спортен диетолог, който да ви посъветва, как да повишите нивото на холестерола, като същевременно се вземе в предвид и вашият стил на живот.

Умереността – ключ към успеха
Когато преяждате организма ви произвежда сънотворни хормони и сексът след подобно хранене е като плуване срещу течението. От друга страна, ако сте гладни, ще мислите повече за храна, отколкото за партньора си или ще се уморите твърде бързо поради ниската кръвна захар. Така че, ако ви предстои страстна среща с любимия наблегнете на постното месо, пилешкото, рибата и сиренето, които помагат на тялото ви да произвежда “хормоните на щастието” – ендорфини. Богатите на скорбяла продукти, като макаронените изделия, пшеницата, царевицата и оризът насърчават производството на “сънотворни хормони”, тъй като по-голяма част от кислорода в организма, отива за преработването на поетата храна. Но каквото и да сте хапнали за вечеря, не се отправяйте към леглото по-рано от два часа след нея.

Вечеря за двама
Ако искате да поднесете на партньора си вечеря “афродизиак”, пригответе печена на скара риба или постни пържоли с лека гарнитура от печени на скара зеленчуци или зелена салата. Не забравяйте, че най-голямо удоволствие доставят ястията с високи органолептични свойства, които стимулират чувствата и са не само вкусни, но изглеждат и много апетитно.