Правилата на дома със съквартирант

Начало » За дома » Грижи за дома » Правилата на дома със съквартирант

Правилата на дома със съквартирантВсяка от нас си мечтае да има страхотна съквартирантка! Не е толкова невъзможно. Подготви се за лесен живот без драми – никога повече бельо по пода в банята, или изненадващи престои на гаджета – като следващ тези стъпки. Лесно като 1,2,3,4!

1. Делете по равно
Най-добрата ситуация със съквартирантка е тази, в която всяка от двете ви се старае за общото благо, а най-гадната е, когато една от съквартирантките си тръгва, без да плати сметките си. Местенцето ви редовно се чисти (браво!), но трябва да е без едната от двете ви да чувства, че тя е свършила всичката работа. Друг начин да облекчиш досадата от почистването е да наемете жена, която да ви помага. Дори и да го правите веднъж месечно, това със сигурност ще намали споровете ви за домакинската работа.

2. Използвай свои думи
Дразниш и се за глупости и обратно. Вместо да злословите една за друга тайно, поговорете за проблемите колкото е възможно по-скоро.

3. Не бъди лепка
Хубаво е да имаш съквартиранти, особено когато си на 20. Иска ти се да се прибереш вкъщи и да имаш с кого да поговориш. Нуждаеш се обаче да имаш и други приятели, а вечерите със съквартирантката си ги прави от време на време. Когато има семейна криза или завършване на учебната година, можеш да си до нея с цветя, добри думи, дори прегръдка.

4. Създай си свое местенце
Имаш нужда от лично пространство и някъде, където да се скриеш, когато светът ти е крив. Обзавеждането на общите части със страхотни мебели не трябва да е приоритет – животът със съквартиранти е преходен по дефиниция – но твоето ъгълче в апартамента, независимо дали това е стая или кът, трябва да го напълниш с неща, които обичаш.