По-стройни до… Нова година

Начало » Външен вид » Упражнения » По-стройни до… Нова година

По-стройни до... Нова годинаОтслабването е деликатен и продължителен процес, който включва психическа подготовка, сложна диета и интензивни тренировки. В повечето случаи, обаче, жените, а и мъжете, решават, че трябва да отслабнат бързо, например за месец. Или с други думи, няма време за избор на подходящи хранителен режим и система от упражнения, а само за действие.
Курсът, който ви предлагаме, може да ви помогне да свалите около 8 кг за четири седмици без таблетки или сложни и скъпи хирургични интервенции. Истината е, че ако се захванете с него ще ви бъде трудно през тези четири седмици, но пък красотата изисква жертви…

Започнете от понеделник
По-добре е да започнете от началото на седмицата. Това е често срещан психологически фактор – хората обещават от понеделник да спрат да пият, да пушат и какво ли още не. В някои случаи началото на “новия” живот се пренася в началото на следващия месец или година. Обикновено, тези инициативи спират там, където са и започнали – най-често на масата, така че от голямо значение за тях са моралният и мотивационният аспект. Например, разкажете за плановете си на всички свои приятели и познати, които навярно ще ви похвалят и подкрепят, което е хубаво, а и няма да ви дадат възможност да се откажете по средата, тъй като непрекъснато се ще интересуват от успехите ви.

Курс на изгаряне
Съставете си своя  програма от упражнения. Импровизирайте, но задължително включете в нея следните елементи. Първо, ежедневно бягайте по около 3 километра (също така, може да карате колело, но там разстоянието е вече значително – 15 километра).
Второ, правете коремни преси и лицеви опори. Първите дни започнете с колкото можете и се стремете постепенно в рамките на седмица да ги увеличите до над 200 на ден. Можете да ги разделите по следния начин: сутрин започнете с три серии от по 20 лицеви опори и коремни преси, през деня направете по четири серии от по 20 опори и преси, а вечерта още три серии от по 30. Придържайте се към тази система една седмица. Следващата седмица увеличете броя на коремните преси и лицевите опори с по 10 на серия. През третата седмица увеличаване броя с още 10.
Ако нямате възможност да се упражнявате през деня, тъй като това не е удобно на работното ви място, пропуснатите серии трябва да наваксвате сутрин и вечер.

Хранете се правилно
Много хора решават, че в такива случаи правилно хранене означава почти пълна липса на храна. Но тъй като вие просто искате бързо да се отървете от мазнините, а не от живота си, то не трябва да се отказвате от храната. Изключете от менюто си сладкишите и тестените изделия. Задължително закусвайте, защото закуската е най-важното хранене за деня, въпреки че много хора напоследък забравят или пренебрегват това правило. Не забравяйте и обяда, който трябва да включва месо, но в малко количество. За вечеря заложете на плодовете и зеленчуците. Преди хранене изпивайте по чаша вода и друга – по време на хранене.

Съвети
Разхождайте се толкова често, колкото ви е възможно. Ограничете използването на асансьора, автомобила и градския транспорт.
Теглете се възможно най-често, за да наблюдавате напредъка си. С всеки нов успех си набелязвайте нов минимум на теглото си, към който да се стремите, но все пак не прекалявайте – искайте реални неща.
Поставете на видно място своя снимка от онези славни дни, когато сте били слаби – това е една отлична мотивация!