По празниците край Бургас…

Начало » За дома » Празници » По празниците край Бургас…

По празниците край Бургас…Коледните и Новогодишните празници наближават и мнозина вече са се ориентирали към дестинации в България и чужбина, където да ги прекарат. Ако, обаче още не сте решили какво да правите и къде да отидете, искаме да ви предложим няколко интересни и красиви места в Бургаска област, към които да се насочите. Навярно някои от тях ще са ви добре познати, други, обаче – не, за това се надяваме да сме ви полезни и да ви помогнем да намерите най-подходящото за вас и приятелите ви място, на което да посрещнете празниците.

Разбира се, добре е да имате предвид, че при зимни условия в областта по често възникват неприятни за шофьорите ситуации, но пък в такъв случай може да откриете сигурен партньор в лицето на Пътна помощ Бургас.

И така… Къде да прекарате Коледа и Нова година край Бургас:

Перлите на южното черноморие – Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Царево и …

Да, били сте там през лятото, наслаждавали сте се на морето, пясъка и студената бира. Но знаете ли колко спокойни и красиви са тези черноморски градчета през зимата, без тълпите от туристи и без многобройните шарени сергии. Много хотели в „летните курорти“ предлагат оферти и за зимните празници, така че ако искате да се полюбувате на бурното зимно море и да похапнете прясна рибка – това е точната дестинация за вас.  Освен това, при хубаво време можете да посетите и много забележителности, като Археологически резерват „Старите поморийски къщи“, тракийската гробница край Поморие, античният град Акве Калиде в бургаския квартал Ветрен, Защитена местност „Пода“, крепостта Акра край Черноморец, мегалитът Бегликгаш над Приморско, Резово и още много други.

Странджа

Странджа планина е красива както през лятото, така и през зимата. Разбира се, по множеството й еко пътеки можете да се отправите на приключение само, ако времето ви позволи, но пък не само природните забележителности на планината могат да са интересни и привлекателни за туристите. Ако решите да си организирате празнична екскурзия в планината ще можете да се насладите на многобройните села, в които има запазени традиционни за региона къщи. За съжаление пътищата са по-скоро офроуд и е добре да сте подходящ за случая автомобил, но пък крайния резултат е винаги запленяващ. Без значение дали ще изберете Малко Търново, Бръшлян, Младежко или Граматиково в близост до него ще откриете разнообразни и интересни места, които да посетите.