Подходящо облекло за всяка възраст

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Подходящо облекло за всяка възраст

подходящо облеклоКолкото по-стилна и елегантна сте, толкова по-добре изглеждате и в очите на околните, независимо дали сте на 20, 30 или 50 години. Разбира се за всяка възраст има облекла, които са нетипични и недопустими, и изглеждат смешно и неадекватно, ако не съобразим облеклото с възрастта.

Вижте за различните десетилетия, през които преминава жената, кои дрехи ще са най-подходящи за нейния гардероб и стил:

На 20 години свободата в дрехите е пълна. Това е най-благодатната възраст, при която жената може да изрази себе си по всякакъв начин, с ефектни дрехи и различни стилове. Единствената особеност тук е жената да внимава да не се състари неволно, използвайки прекалено тъмни дрехи или грим. Заложете на светлите нюанси и ярки аксесоари, като тук различните принтове (змийски, тигров или леопардов) важат с пълна сила. Подходящи са също прилепнали дънки с блуза тип прилеп, обувки тип балерина или платформа тип танк.

На 30 години гардеробът на дамите се нарича “моден компромис”. През тази възраст повечето жени имат утвърдена кариера или са на път да я изградят, по-зрели са и фриволното облекло тук не е много подходящо, особено за работната среда. Основните цветове са бяло, черно, бежово, сиво, като следва да бъдат съживявани с модни аксесоари, като шал или гривна. Яркостта на цветовете трябва да е по-сдържана – например леопардовия принт трябва да е върху шала или колана, а не върху роклята или блузата.

На 40 години гардеробът на дамите се превръща в елегантен. Тук прекалено големите деколтета и ултра късите поли са недопустими, независимо от това, че на тези години все още имате страхотно тяло. Модерни са полите със средна дължина и V – образни деколтета. Специалистите съветват да се откажете от клиновете и ярките чорапогащници, като намерите начин отново да бъдете секси, но в класически дрехи.

На 50+ години гардеробът вече е доста сдържан. Всяка излишна и неподходяща част може да превърне визията ви в гротеска. Не трябва да злоупотребявате с принтовете, колкото и да са модерни. Заложете на прави панталони и дълги жилетки, като нюансите трябва да са естествени. Поддържаният маникюр и грим са задължителни.