Подготовка за Нова година: Предпразнични грижи за ноктите

Начало » Външен вид » Козметика » Подготовка за Нова година: Предпразнични грижи за ноктите

Подготовка за Нова година: Предпразнични грижи за ноктитеВ последните дни преди Новогодишната нощ задължително трябва да се погрижите и за ноктите си. Разбира се, добре ще е, ако успеете да намерите време да отидете на маникюр! Но ако не разполагате с време, може да се погрижите за ноктите си и у дома… Вана, масаж, витамини и правилен маникюр – всички те имат положителен ефект върху външния вид на ноктите.
Морска сол и зехтин – най-популярните “суровини” за лечебна вана за нокти. Приемете за правило веднъж седмично да потапяте върховете на пръстите си в затоплен зехтин, а след това, докато ги подсушавате, да втривате зехтина в кутикулите. Много полезно е да използвате и специални масла за кутикули, към които може да добавите капка витамин А.
Обърнете внимание и на специалните кремове за нокти: пантенола, кератина, протеините и витамините, които те съдържат, са особено важни при цялостната грижа на ноктите.
Откажете се от рязането на ноктите. Правете маникюра си веднъж на 10-14 дни, в зависимост от скоростта на растежа на ноктите. Заменете металните пили с такива чиято основа е от картон или гума.
Използвайте само лакочистител без ацетон.
Кожичките избутвайте внимателно и само ако е необходимо отстранявайте излишните.
Ако ноктите ви са твърде сухи, а кожичките ви се цепят, то свикнете да вършите домашните си задължения с ръкавици и се постарайте да ограничите контакта с домакинските препарати за почистване.
Правете на ръцете си нощни “спа процедури”: намажете ги с вазелин или мазен крем и си сложете тънки памучни ръкавици. Легнете си да спите така. Със сигурност ще останете доволни от резултата.