Подготовка за Нова година: Предпразнична вана

Начало » Външен вид » Козметика » Подготовка за Нова година: Предпразнична вана

Подготовка за Нова година: Предпразнична ванаЧесто се случва подготовката за новогодишните празници да отнема всичките ви сили и накрая да се чувствате толкова уморени, че вече да не ви се празнува. За да се развеселите и да се почувствате нормално, обаче, можете просто да си вземете освежаваща вана. Предлагаме ви няколко “новогодишни” рецепти, които да ви помогнат да се чувствате неотразими в празничната нощ…

След работа
Ободряващата вана е наистина необходима, когато се чувствате зле след тежък работен ден. В този случай можете да направите следното: водата трябва да е доста гореща, а самата процедура сравнително кратка – не повече от 10 минути. По време на процедурата масажирайте с кокалчетата на пръстите си тези места, където чувствате най-силни мускулни болки. Или опитайте да масажирате тялото си със скраб.

Рецепта за смес за вана: 8 пакетчета ментов чай (ментолът активира кръвообращението и облекчава болките в мускулите), 1 чаша морска сол (помага за облекчаване на напрежението в мускулите).

“Вана на щастието”
Случва се и да не сте особено уморени, но въпреки това да се чувствате напрегнати. В този случай спешно се нуждаете от ароматна ябълкова вана! Изсипете във ваната с гореща вода ябълков оцет и подишайте над парата. Добавете във водата пяна или течен сапун, за да се получат забавни мехурчета. Или вземете душ гел със свеж цветен аромат – той ще ви зареди с оптимизъм.

Рецепта за смес за вана: 2 чаши ябълков оцет (има силен ободряващ ефект и приятен сладникав аромат, който е истински катализатор на добро настроение).

Отслабване във ваната
Таласотерапията е древен оздравителен метод. Но за “морско” лечение не е необходимо да отидете на море. Можете да си прекарате добре и у дома – просто си купете соли за вана с водорасли, които премахват токсините и моделират силуета.
След такава вана не бързайте да се изплакнете под душа. Увийте се в дебела хавлия и седнете спокойно за около 20 минути – дайте възможност на полезните микроелементи да подействат. След това се пъхнете под душа. След процедурата веднага нанесете моделиращ или антицелулитен крем: порите са отворени и активните съставки ще проникнат дълбоко в кожата.

Още няколко съвета:
1. Преди да вземете вана ексфолирайте добре кожата на тялото си. Това ще подобри достъпа на активните вещества в нея.
2. Задължително следете температурата на водата във ваната. От това зависи ефектът на процедурата. Температура от 36° C е идеална за лечение и тонизиране, от 37° C – за релаксация, от 38° C (и дори по-гореща, ако можете да издържите) – за моделиране на фигурата.
3. Не взимайте гореща вана повече от 2 пъти седмично. След вана, за да освежите кожата си, постойте няколко минути под контрастен душ или се изплакнете с топла вода, която внимателно преминава в прохладна.
4. В горещата вана трябва да стоите не повече от 20 минути. В противен случай, вие не само ще се успокоите и отпуснете, а и напълно ще изгубите силите си. Взимайте вана най-малко два часа след хранене. Изчакайте, докато храната се смила.
5. Добавяйте ароматни масла във вече пълната вана, а не под струя вода, от която те напълно загубват всичките си полезни свойства.