Подгответе кожата на лицето за зимата

Начало » Външен вид » Козметика » Подгответе кожата на лицето за зимата

maska-liceКожата ни е изтощена от жаркото слънце през лятото и влагата през есента. Но все пак идва зимата – сезон , в който кожата се поврежда най-много. Есента е времето, през което не трябва да се радваме само на красивия пейзаж навън, на килима от разноцветни листа, но и да започнем подготовка на кожата за зимния период. Предстоящия зимен сезон ще направи кожата ни напукана и изсушена.

Кремовете, които са със защитен фактор трябва да бъдат използвани и през зимата. Те помагат да се задържа влагата на кожата,но я предпазват и от лъчите на слънцето, тъй като то вреди на кожата през всички сезони. Затова е нужна ежедневна грижа.

Ексфолирането е едно от най-важните неща за кожата. При непрекъснатия пилинг, кожата става мека и значително по-гладка.  Премахването на грима също е задължително, ако искате кожата ви да е мека и чиста. След почистването следва нанасянето на крем с нежни движения. Козметиката с натурални съставки действа много добре на кожата, особено в студените зимни дни. Така няма да имате груба кожа.

Красотата на кожата зависи и от здравословното ви състояние. Приемането на течности влияе добре на кожата. Особено полезни са прясно изцедени сокове от цитруси.Мазните храни не са препоръчителни, както и употребата на алкохол. Тютюнопушенето също много вреди на кожата, затова ако не можете да откажете цигарите, поне ги намалете до минимум.

Някои изследвания доказват, че зърната на какаото съдържат флавоноиди – антиоксиданти от природата. Затова пийте какао.То помага на кожата да е гладка и чиста. Кожата ви наистина ще изглежда много добре. А и факта, че какаото по принцип се пие топло ще ви накара да се влюбите в него през студените зимни дни и вечери. Той е добър избор на напитка за сезона.

Устните също имат нужда от грижа през зимния  сезон

Още с настъпването  на зимата устните започват да се напукват и изпръхват. Това се дължи на вятъра и студа. Те се нуждаят също от много грижи, за да изглеждат добре, а и да нямаме неприятното усещане за напукване,к както и съпровождащите го болки. Кожата на устните е много тънка. Няма мастни жлези и затова те са най-уязвими през зимата. Ниските температури наистина им действат зле. Голяма част от  жените не обръщат достатъчно внимание на тази част от лицето. Нужно е да се грижат за тях, дори повече от останалата част на лицето. Съществуват балсами за устни, прозрачни, които съдържат редица полезни за устните съставки. Те ги подхранват и успяват да предпазят от въздействията на околната среда. Най – добре използвайте балсами с витамин А и витамин Е. Те подпомагат обновяването на клетъчната структура на устните. Специалистите препоръчват да нанасяте балсам на устните по няколко пъти на ден, дори всеки път, когато усещате устните си сухи. Така ще бъдете защитени по продължително време. Хубаво е да съдържат и предпазващи от слънцето съставки, защото дори през зимата е много вредно.

Ако следвате тези съвети, кожата ви ще понесе много по-добре промяната в температурата  и ще изглежда много по-здрава и сияйна, а вие ще се чувствате добре.