Подаръците, които НЕ трябва да подаряваме

Начало » За дома » Празници » Подаръците, които НЕ трябва да подаряваме
Подаръците, които НЕ трябва да подарявамеС наближаването на Коледните и Новогодишни празници,  все по-належащ става въпросът „Какъв подарък да изберем?”

Започва едно лутане от магазин в магазин, прескачане от една идея в друга и.. решение все още няма.

Ето защо аз Ви съветвам – да действаме по принципа на изключването!

Ще сложа в графата „неподходящи” няколко вида подаръци, които да избягвате.

Неподходящ подарък номер 1: Ел. Уреди
Неподходящ подарък номер 2: Дрехи/обувки
Неподходящ подарък номер 3: Книга
Неподходящ подарък номер 4: Домашен любимец
Неподходящ подарък номер 5: Козметика

1. В никакъв случай и по никакъв повод /освен ако изрично не ви е заръчан/ не подарявайте Ел. уред. Към тях ще добавя и всякакъв вид домакинска посуда. Все пак това е празник, не бива емоцията, която подаръка носи да се свързва с висенето в кухнята, а и това са така наречените „общи” подаръци! Неподходящ!

2. Дрехите и обувките също трябва да са аут от идеите за подарък. Рискувате да не уцелите не само номера, с което да обидите човека отсреща, ами и това да имате съвсем различен вкус.

3. Книгата е подходящ подарък, тогава когато сте сигурни, че точно определено заглавие или автор са харесвани и следени. Въпреки всичко, рискувате да дублирате някоя.

4. Домашните любимци, може да са желан подарък от вас, но това в никакъв случай не е всеобщо правило. Това са „живи” подаръци, които изискват грижи и свободно време, както и много любов. Не всеки иска или може да си позволи да гледа такъв подарък. Недай Боже пък да има алергия към тях..

5. Козметиката е подаръкът, който „крещи”: „Не можах да избера нищо друго” или просто „нямах време”. Ако човекът до вас е наистина ценен и искате да го зарадвате, махнете козметиката от списъка с евентуални подаръци. Ако не чувството за „отбий номер”, може да попаднете в друга неприятна ситуация, ако например марката или ароматът не са точното попадение.
Не забравяйте, че най-хубавият подарък е този, който е от сърце. Сигурна съм, че ако вложите чувство и го подарите по подходящият начин в подходящото време, то това ще е перфектният подарък!

Автор: Велина Виткова