Плодове с най-малко количество въглехидрати

Начало » Хранене & Рецепти » Диети и Хранене » Плодове с най-малко количество въглехидрати

dinqНемалко хора си задават въпроса “Кои са плодовете с най-малко количество въглехидрати?” Този техен въпрос е обусловен от диетата, която прилагат и която изисква да приемат по-малко въглехидрати.

Тези хора трябва приемат умерено количество въглехидрати, и се чувстват затруднени, когато избират с кои плодове да се хранят. Специалистът по хранене и диететика в Александровска болница д-р Митко Ригов посочва едни от най-малко съдържащите въглехидрати плодове, а именно кайсии, диня, малини, ягоди.

Освен тях по-малко въглехидрати се съдържат и в по-киселите и по-малко зрели плодове. Зеленият чай и цитрусовите плодове притъпяват апетита. Пред БТА, д-р Митко Ригов казва, че апетитът е нещо, което няма точна стойност. Обособява се според хранителното ни поведение и хранителни навици.

Алчността и лакомията по отношение на храната често се дължи на вредните ни навици. Хормоналните и метаболитни причини са временно изключение. За да премахнете манията от храни с богато количество на въглехидрати, пробвайте с десет дневно оптимално хранене . При доста от хората има ефект.

Ако човек гладува, гладът се притъпява след 4-5 дни от началото на диетата, а когато след това се захранва, апетитът се увеличава и често последствието от това е преяждането.