Планирането на една сватба – истинско предизвикателство за младоженците

Начало » Интимно » Планирането на една сватба – истинско предизвикателство за младоженците

Приготовленията по една сватба отнемат много време. Планирането е най-добрият начин да си спестите много главоболия, разход на средства, нерви и неудовлетвореност. Все пак, това е вашият голям ден – нека бъде прекрасен.

За да избегнете всичко негативно преди сватбата, придържайте се към този списък със съвети при организацията:Планирането на една сватба – истинско предизвикателство за младоженците

Избор на дата и място за сватбата

Това е едно от най-важните неща, за които трябва да вземете решение с половинката си. След като изберете дата и място за сватбата, всичко останало се нарежда около тях: избор на кумове, торти, рокли, покани, шаферки и пр. Съобразете се с датата така, че да имате достатъчно време. Също така, хубаво обмислете каква сватба искате: в семеен кръг или разточително огромна (в стил „моята голяма гръцка сватба“). Няма страшно да мечтаете, но ви е нужно време за тази организация, за да бъде всичко идеално, както го искате.

Шаферки и кумове

Изборът на кумове е нещо, което трябва да бъде организирано доста бързо предвид ангажиментите, които ще им предстоят по подготовката на сватбата. Изберете вашите кумове, а след това шаферките. Нека всички знаят и започнат да се вълнуват за големия ден, в който ще изиграят важна роля във ваша чест.

Планирането на една сватба – истинско предизвикателство за младоженците

Сватбена фотография

Сватбената фотография е много важен детайл от вашата сватба. Не губете време, а потърсете сватбен фотограф, който ще отговори на вашите нужди и ще направи денят ви още по-незабравим. Възможно най-скоро след като се уточнили датата и мястото на сватбата, започнете да търсите сватбен фотограф и видеооператор, защото повечето са ангажирани за дълъг период, съветват от Националната асоциация (НАПСФВ). Подгответе се с детайли: каква искате да е фотосесията, къде, само вие ли ще бъдете, или ще има и близки и приятели? Ще има ли специално обособен кът за снимки е ресторанта/хотела, където ще е сватбата и пр.

Планирането на една сватба – истинско предизвикателство за младоженците

Меню, напитки, торта

Важна част от вашия празник е менюто. Не отлагайте до последния момент, за да няма неприятни изненади. Съобразете се с всички гости – нека има за вегетарианци, вегани, за любителите на месо и др. Важно е как ще се чувстват и те, за да създадат хубава атмосфера за празника ви.

Сватбената торта – най-любимият момент за много булки. Красива, но дали ще е и вкусна? Вие избирате, но не отлагайте. Най-късно месец преди сватбата трябва да е поръчана.

Рокля, костюм, букет, халки

Роклята е един от най-важните аксесоари за бъдещата булка. От малка мечтае да се види в бяла рокля, но щом дойде моментът за това – трудно ще си избере. Дайте си време (но не много). Не се хвърляйте на първата рокля, но не оставяйте за последния момент. Важно е да ви стои добре и да се чувствате комфортно – всичко друго е от излъчването. А вие ще го имате със сигурност.

Същото е и с костюма на младоженеца. Букетът и халките трябва да са готови най-късно месец преди събитието. И не ги губете, защото трудно ще ви изработят нови за толкова кратко време.

Планирането на една сватба – истинско предизвикателство за младоженците

 

Покани

Поканите се поръчват и се раздават най-късно месец преди събитието. За да може вашите гости да ви потвърдят, да имате конкретна бройка за ресторанта и всичко останало, свързано с организация, подаръци и др.

Планирането на една сватба – истинско предизвикателство за младоженците

Моминско (ергенско) парти

Дотук с напрежението и стреса – край. Идва време да релаксирате. Какво по-хубаво от моминско/ергенско парти, което да организира някой друг. В случая кумът/кумата се грижат за вашето удобство. За предпочитане е партито да не е денят преди сватбата, защото създава известни затруднения при организацията. Особено при булките – час за прическа, грим, роклята и всичкият стрес от събитието. Най-късно моминското/ергенско парти трябва да бъде една седмица преди сватбата.

В големия ден си позволете да бъдете себе си. Изживейте мига и му се радвайте с най-близките си хора. Защото сватбата е вашият празник на любовта.