Още 10 коледни идеи

Украса на дома, опаковане на подаръци, подредба на празничната маса – всичко това е неизбежна част от коледно-новогодишните празници. Но е достатъчно да проявите поне малко въображение и може да превърнете обичайната празнична подготовка във вълнуващ процес. Точно, както в детството! А ето и няколко интересни идеи от нас, които да провокират вашата фантазия:

1. Празничен полилей

01ki - Още 10 коледни идеи
Благодарение на коледен венец от естествени или изкуствени елхови клонки, украсен с играчки и гирлянди, дори и най-обикновеният и скучен полилей ще придобие празничен вид. Единственото правило, което трябва да спазвате е осветителното тяло, което ще украсявате, да не се добира до свещи или коледни лампички.

2. Коледна икебана

02ki - Още 10 коледни идеи
В коледния чорап не е задължително да се сложат подаръци. Той може да се превърне във ваза за празнична икебана. Колкото по-голям е чорапът, толкова по-голям ще е и елховият букет.

3. Елха с пискюли

03ki - Още 10 коледни идеи
За да внесете малко разнообразие в украсата на коледно дърво, прибавете към класическите топки, шишарки и камбанки и пухкави копринени пискюли, които по принцип се използват за прихващане на завеси. Те се намират във всякакви цветове, така че няма да ви е трудно да намерите такива, които да подхождат на вашия интериор и на останалите коледни играчки.     Пискюлите може да използвате и като украса на празничната маса и по столовете.

4. Коледни фунийки

04ki - Още 10 коледни идеи
Направете красиви коледни фунийки от картон и ги украсете с елхови клончета и панделки. В тях може да сложите малки подаръчета за вашите гости или да ги използвате за приборите на празничната трапеза.

5. Чувалчета за подаръци от калъфки

05ki - Още 10 коледни идеи
Красиви калъфки за възглавници с коледни мотиви може да използвате като чувалчета за подаръци. Може да ги допълните с панделки или различни коледни аксесоари.

6. Мини вази

06ki - Още 10 коледни идеи
Чашите за вино или високите чаши за шампанско може да използвате и като мини вази за украса на вашата празнична маса. Поставете в няколко чаши по едно елхово или борово клонче и ги пръснете по масата, за да придадат свежест на празничния ви обяд или вечеря.

7. Свещи и стъкло

07ki - Още 10 коледни идеи
За никого не е тайна, че свещите създават неповторима празнична атмосфера. Вашата празнична маса би станала още по-красива, ако по нея разпръснете свещи в красиви стъклени свещници или малки цветни купички.

8. Тематична украса на подаръците

08ki - Още 10 коледни идеи
За да придадете на подаръците си по-празничен вид, може да ги украсите с различни тематични аксесоари: играчки за елха, елхови клончета или пръчици канела. Вместо традиционните панделки използвайте конци, канап или тънки въженца. А опаковъчната хартия може да замените с най-обикновена амбалажна хартия.

9. Плетени снежинки

09ki - Още 10 коледни идеи
От плетени кръгли салфетки може да си направите много красива и оригинална коледна украса, която да окачите на прозореца, над вратата или над камината.

10. Снежен декор

10ki - Още 10 коледни идеи
“Заснежете” первазите на прозорците, рафтовете за книги и всяка друга открита повърхност с изкуствен сняг. Снежната украса допълнете с топки от тънки конци и малки елхички от картон, които можете лесно да си направите и сами.