Още 10 коледни идеи

Начало » За дома » Украса » Още 10 коледни идеи

Украса на дома, опаковане на подаръци, подредба на празничната маса – всичко това е неизбежна част от коледно-новогодишните празници. Но е достатъчно да проявите поне малко въображение и може да превърнете обичайната празнична подготовка във вълнуващ процес. Точно, както в детството! А ето и няколко интересни идеи от нас, които да провокират вашата фантазия:

1. Празничен полилей

Още 10 коледни идеи
Благодарение на коледен венец от естествени или изкуствени елхови клонки, украсен с играчки и гирлянди, дори и най-обикновеният и скучен полилей ще придобие празничен вид. Единственото правило, което трябва да спазвате е осветителното тяло, което ще украсявате, да не се добира до свещи или коледни лампички.

2. Коледна икебана

Още 10 коледни идеи
В коледния чорап не е задължително да се сложат подаръци. Той може да се превърне във ваза за празнична икебана. Колкото по-голям е чорапът, толкова по-голям ще е и елховият букет.

3. Елха с пискюли

Още 10 коледни идеи
За да внесете малко разнообразие в украсата на коледно дърво, прибавете към класическите топки, шишарки и камбанки и пухкави копринени пискюли, които по принцип се използват за прихващане на завеси. Те се намират във всякакви цветове, така че няма да ви е трудно да намерите такива, които да подхождат на вашия интериор и на останалите коледни играчки.     Пискюлите може да използвате и като украса на празничната маса и по столовете.

4. Коледни фунийки

Още 10 коледни идеи
Направете красиви коледни фунийки от картон и ги украсете с елхови клончета и панделки. В тях може да сложите малки подаръчета за вашите гости или да ги използвате за приборите на празничната трапеза.

5. Чувалчета за подаръци от калъфки

Още 10 коледни идеи
Красиви калъфки за възглавници с коледни мотиви може да използвате като чувалчета за подаръци. Може да ги допълните с панделки или различни коледни аксесоари.

6. Мини вази

Още 10 коледни идеи
Чашите за вино или високите чаши за шампанско може да използвате и като мини вази за украса на вашата празнична маса. Поставете в няколко чаши по едно елхово или борово клонче и ги пръснете по масата, за да придадат свежест на празничния ви обяд или вечеря.

7. Свещи и стъкло

Още 10 коледни идеи
За никого не е тайна, че свещите създават неповторима празнична атмосфера. Вашата празнична маса би станала още по-красива, ако по нея разпръснете свещи в красиви стъклени свещници или малки цветни купички.

8. Тематична украса на подаръците

Още 10 коледни идеи
За да придадете на подаръците си по-празничен вид, може да ги украсите с различни тематични аксесоари: играчки за елха, елхови клончета или пръчици канела. Вместо традиционните панделки използвайте конци, канап или тънки въженца. А опаковъчната хартия може да замените с най-обикновена амбалажна хартия.

9. Плетени снежинки

Още 10 коледни идеи
От плетени кръгли салфетки може да си направите много красива и оригинална коледна украса, която да окачите на прозореца, над вратата или над камината.

10. Снежен декор

Още 10 коледни идеи
“Заснежете” первазите на прозорците, рафтовете за книги и всяка друга открита повърхност с изкуствен сняг. Снежната украса допълнете с топки от тънки конци и малки елхички от картон, които можете лесно да си направите и сами.