Основни съвети за ремонт на вашата баня

Начало » За дома » Интериор » Основни съвети за ремонт на вашата баня

Основни съвети за ремонт на вашата баняБанята е с малки размери, но ремонтът й, като правило, отнема много време и не е евтин. В крайна сметка искаме да направя тази малка стая красива, удобна и ергономична. Ето няколко препоръки за подбор на работа, материали и оборудване за ремонт на вашата баня.

  1. Демонтирайте стария водопровод

Ако в къщата ви е запазена стандартна водопроводна кабина (монтирана е в много типични сгради до началото на 2000-те), по-добре е да я демонтирате. Това ще спести място, ще подобри оформлението и ще запечата надеждно пролуките между стенните панели и в тавана.

  1. Хидроизолирайте плочките

Преди да започнете изграждането на нови стени, внимателно хидроизолирайте пода по цялата площ на банята.

  1. Използвайте блокове за издигане на дялове

Оптималният материал за нови прегради е влагоустойчивите гипсови плоскости и канали (GWP) с дебелина 80 или 100 mm. Използвайте газобетонни блокове и след това измажете зидарията с водоустойчива смес. GKL конструкциите са по-малко издръжливи, техните уязвими места са долните ръбове на листовете и пълнежният материал, който абсорбира добре влагата.

  1. Симулирайте модела на плочките

Използвайте специални програми, за да моделирате модела на плочките, например 3D Superb или Domus 3D. Моля, обърнете внимание: колкото по-високо е качеството на плочките, толкова по-тънки могат да бъдат фугите (широките фуги са нежелани както по отношение на дизайна, така и по отношение на трайността на покритието).

  1. Поставете плочки под банята

Поставете подови плочки в цялата стая, включително под банята, в противен случай ще бъде трудно да се поддържа чиста и хидроизолационният капацитет на пода ще се влоши. В идеалния случай подът трябва да има лек наклон към частта от стаята, в която няма уреди и мебели. 

  1. Купете правилното подово отопление

Ако искате да оборудвате пода с отоплителна система, купете система, базирана на двужилен саморегулиращ се кабел с работна мощност 15-30 W/m. Такъв кабел може да бъде положен в тънка замазка или слой лепило за плочки.

  1. Изберете плочки против хлъзгане

Когато избирате подови плочки, обърнете внимание на техните противоплъзгащи свойства. Като правило това качество се изразява по-добре в подови порцеланови изделия. Порцелановият камък също е за предпочитане от гледна точка на устойчивост на повреди и декоративни качества.