Общи съвети за грим

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Общи съвети за грим

makeup-grimВярвате , или не гримът може да преобрази един човек до неузнаваемост. Бюти грима е една част от макиажа и постоянно развиващите се технологии в него.

Съществуват две най-важни неща за грима. Първо за всяко лице трябва да се прилага подходяща основа и второ е нужно да намерите своите цветове сенки или червила, които да ви подхождат най-добре. Добрия гримьор би ви посъветвал на какви гримове да заложите, след като сте ползвали неговите услуги, ако ли не сами бихте могли да го попитате. На кратко жените със светла кожа не бива да използват много по-тъмни и ярки нюанси от кожата им, независимо дали става въпрос за сенки, руж, или червило. Опитните гримьори биха потвърдили тази теза.

Жените с тъмна кожа пък не бива да ползват по-светли тонове фон дьо тен или червило като бледо розово, корал или бежово.

Лицето е това, което ни представя като личност в първия момент пред другите хора, за това то трябва винаги да изглежда красиво. За тази цел то трябва да се поддържа с добра козметика и качествени гримове, като избягвате честото ходене на козметици, тъй като те допълнително ви разширяват порите и дразнят кожата.

Статията е изготвена от професионален гримьор Симона Недева от СТУДИО ГРИМ. За да видите гримове направени от Симона НАТИСНЕТЕ ТУК.