Нямате регистрация във Volontime? Не губете време!

Начало » От вас... » Нямате регистрация във Volontime? Не губете време!

Нямате регистрация във Volontime? Не губете време!В ерата на Facebook и LinkedIn едва ли има човек, който да не знае значението на словосъчетанието „социална мрежа“. Статистиките за броя на участниците в този паралелен свят е красноречив за неговата значима роля в живота ни. Не смея да кажа в „истинския живот“, защото взаимното проникване между двете реалии е толкова голямо, че не могат да се очертаят граници помежду им. В кой от двата живота преобладаващо присъства  младото момиче, което от 1 час не е пускало телефона си, защото, може би,  търси нова работа ? Или бабата, която иска да разглежда снимките на внучетата си, при това, ако може – непрекъснато. Ами всички тези, които са намерили приятели, които никога не са виждали, но контактуват ежедневно с тях, заради общи интереси?

Примерите са много, но едничката ми цел е да ви кажа: социалните мрежи са факт, и то не с отрицателен знак, ако се ползват с мярка. Само,  когато става дума за любимата ни такава –  Volontime тогава „мярката за мярка“ ми се ще да се премахне . Защото тя е за добри дела. Защото тя е място, в което да се проявява човешкото в човека.  За изненада на мнозина това е българска социална мрежа. Неин създател е Габриела Пресолска – млада дама, с големи мечти, които будят възхищение. И чието реализиране зависи от всички нас, настоящи и бъдещи ползватели на мрежата за добрини.

Идеята ѝ, по моему, е  страхотна  и много лесна за асимилиране, като на всички успешно работещи модели. Само че , ако в другите социални мрежи хората се намират предимно за развлечения или по професионален признак, то тук, във Volontime, общият знаменател са интересите за правене на добро. От една страна, всеки човек може да си създаде собствена кауза и да търси подкрепа за осъществяването ѝ. От другата страна са тези потребители, които имат интерес да се реализира нечие начинание, което те да подкрепят с идеи, средства, труд, дарения. Целта е да се обхванат всички аспекти на добротворчеството: от възникването на намерението за добро дело, през създаването на инициативата, до установяване на връзки с хора и организации със сходни интереси и, респективно, взаимна подкрепа за случване на общото желано.

Компаниите, освен че имат шанс да намерят добро място за своята корпоративна социална отговорност , могат и да си направят своя страница в Мрежата и да показват добрите примери. Неправителствените организации пък могат да създават дарителски кампании, чрез които да помагат на обществото и природата.

Така родната мрежа дава широк спектър от варианти за правене на добро: от по-активни до по-лесни, стига човек да има нужната нагласа за това.  За да се улеснят максимално ползвателите, функционалностите ѝ непрекъснато се разширяват – вече има и безплатна адвокатска консултация за тях. Презумпцията е, че не всички пречки по пътя на осъществяване на добрите начинания са свързани само с труд или средства. Понякога има нужда и от компетентен съвет.

И ако самият ти си деен човек, на когото му е писнало да търси коя институция за какво отговаря; после  да чака, за да се задвижи тежката бюрократична машина за всеки дребен казус или решение  – то твоето място е тук, в това общество за взаимопомощ – социалната мрежа за добри дела – Volontime – www.volontime.com

Ако искате да прочетете още статии или вие да напишете вашата история за добро дело на човек, организация, последвайте този линк: Volontime Articles

Следете за всякакви добри дела, в които може да се включите, като си направите регистрация бързо, лесно и безплатно на Volontime – социалната мрежа за добри дела!

 

Автор: " target="_blank" rel="noopener">Биляна Грозева