Няколко тренировки, без да се напрягаме

Начало » Здраве » Няколко тренировки, без да се напрягаме

trenirovkaИма дни, в които щом се сетим, че трябва да станем да тренираме, много ни се доспива или не ни се става от удобния диван. Обхваща ни мързеливо настроение.

Въпреки това летаргично настроение, не трябва да се отказваме от тренировките. Все пак трябва да изпитаме ползата на физическата активност. Понякога е достатъчно да се вслушваме в тялото си и да сме щастливи, че сме постигнали нещо дори в апатично състояние.

Вижте тези няколко опции за тренировки, когато ви е обхванало мързеливото настроение.

1. Разтегнете се добре
Не е нужно дори да ставате. Ежедневното разтягане е много важно, дори колкото цялата тренировка. Разтягането подпомага за разбуждане на мускулите, като повишава притока на кръв към тях.Така правите огромна услуга на тялото си. Така ще се почувствате добре.

2. Може да опитате йога пози, които тонизират
Ако смятате, че ще можете да се дотъркаляте до където и да било, това също би могло да е тренировка. Позите на йогата ще ви помогнат да освободите напрежението в гърба и да отпуснете прасците си. Но за да използвате все пак максимално тези движения, макар и мързеливи, опитайте се да прекарате по няколко минути във всяка от позите. Дишайте бавно, за да отпочинат мускулите ви, преди да преминете към следващата.

3. Използвайте и рекламите, които дават в момента във ваша полза
Ако все пак успеете да постоите прави пред дивана, може наистина да успеем с раздвижването. По време на рекламите можете да направите няколко лицеви опори. Така ще натоварите всички мускули само за няколко минути.

4. Винаги използвайте стълбите
Можете сами да накарате краката да се раздвижат и без фитнес инструктор. Разхождайте се често до най-близкото стълбище. Изкачвайте и слизайте поне по 3 пъти. Изгаряте средно по 1 калория на 10 стъпала. Ето още една точка за вас!

5. Разчистете в къщи
Ако сте мотивирани да се разхождате из къшата може да свършите и някоя полезна работа – да поразчистите. Може да превърнете това ваше задължение в тренировка. С къщната работа се изгарят много калории.

6. Разходете се
Тук ще ви е нужна много енергия – ще трябва да се обуете, да излезете и да вървите.
Можете да направите една малка и мързелива разходка във вашия квартал.Ако имате куче, още по-добре. Ще го вземете на разходка с вас и то ще е щастливо. Можете да си пуснете и музика по време на разходката.Това е една прекрасна кардио тренировка. Така тренирате и душевното си здраве, не само физическото.

7. Медитирайте
Ако все пак не можете да накарате вашето тяло да излезе от мързеливото настроение, опитайте поне да извадите съзнанието от този застой.Намерете поза, която ви е удобна . Сами решете със затворени или отворени очи и дишайте. Мислите ще идват и ще си отиват и така ще засилите концентрацията си, ще намалите стреса и ще увеличите нивото на така наречения хормон на щастието. И ще осъзнаете, че и тялото ви може да излезе от това апатично състояние, щом съзнанието ви вече го е направило.