Няколко идеи за коледна украса на дома

Начало » За дома » Украса » Няколко идеи за коледна украса на дома

Ако ще празнувате коледните и новогодишните празници извън града, за доброто ви настроение ще помогне коледната украса не само вътре в помещенията, но и навън. За целта можете да използвате много повече свещи, отколкото в дома си, тъй като е по-безопасно. А що се отнася до свещниците – импровизирайте!

Използвайте клонки, парчета кора, шишарки и каквото още се сетите… Например, направете си свещници  от парчета дърво с различна големина. Разрежете парчетата по тяхната дължина и отстранете част от сърцевината им, така че да се образуват ямки с големината на свещите, които ще използвате. След това съединете половинките и ги завържете с лентички за подаръци.

1ku
За свещници в градината можете да използвате и малки коледни венци, които да разположите по продължение на верандата или на оградата. А тях можете да си изработите и сами!
Интересна украса от подръчни материали са и свещниците, изработени от снопчета тънки дървени клонки, завързани с канап и украсени с изкуствен бръшлян.
Ако имате голяма керамична саксия, “засадете” в нея отсечено дръвче, украсете го и го поставете пред входната врата.

2ku

За да е атмосферата в дома ви наистина коледна, можете да закачите елховите играчки на копринени панделки, а клоните на коледното дърво да покриете със изкуствен сняг.  Ако купените коледни украси са ви омръзнали, можете да проявите оригиналност и да си ги направите сами от филц – получават се наистина ефирни гирлянди.

3ku

Празничната трапеза също изисква внимание. И тук на помощ може да ви дойде универсалната декорация – свещите. В зависимост от темата на тържеството, те може да са украсени със снежинки, клонки или цветя. Като свещници на можете да използвате и керамични или стъклени купи и чаши. За да не се напукат или счупят съдовете, на дъното на всеки налейте по малко вода.

4ku

В украсата на своя дом за празника можете да използвате и буркани с различна големина, в които временно да “заселите” Снежанки, ангели, златни звезди, коледни топки, а също и бонбони и свещи.

5ku