Някои факти за любимите ни оригинални парфюми

Начало » Външен вид » Козметика » Някои факти за любимите ни оригинални парфюми

Някои факти за любимите ни оригинални парфюмиВсички обичаме парфюмите – светът на парфюмерията е необятен и изтъкан от качество, стил и класа. Да имаш любим аромат означава да се отъждествяваш с нещо, което е еталон за красота.

В днешната статия решихме да ви запознаем с няколко факта за любимите ни оригинални парфюми, които ще впечатлят всеки любител на тези козметични продукти. Създаването на всеки от тях е дълъг път, осеян с много проучване, внимателна селекция на съставките и много професионализъм.

Зората на парфюмната индустрия се корени в египетската цивилизация. Доказателства за използването на ароматни есенции откриваме за първи път именно там. Археолози и египтолози са се натъквали на находки, доказващи използването на ароматни масла и дестилирането на парфюмни течности.

Във всички оригинални парфюми се съдържа алкохол – всяка благоуханна течност всъщност представлява балансирана смесица от внимателно подбрани съставки от първо качество и алкохолни разтвори. Ето защо вероятно стотици пъти сте чували следния съвет – ако се порежете или одраскате и ви се отвори рана, която има нужда от дезинфекция, а нямате под ръка подходящ медицински препарат, ползвайте парфюм. Напръскайте мястото с течността – алкохолът в нея ще прочисти раната и ще я дезинфекцира.

Често погрешно ние търкаме китките си една в друга всеки път, когато ги напръскаме с любимия си парфюм – така смятаме, че успяваме да разнесем аромата по-добре и да “подсилим” неговото благоухание. Всъщност е точно обратното – правилно е да впръснем от есенцията на китките си и да я оставим да изсъхне на кожата ни по естествен начин. Втриването на китката една в друга не прави нищо друго, освен да “убие” парфюмните молекули, разрушавайки техните строеж и цялост. По този начин ние многократно намаляме интензитета на аромата. За да избегнете този ефект, експертите съветват просто да пръскате определени части от тялото си, след което да изчакате минута или две за естествено изсъхване. Така положително ще усещате аромата на любимия си парфюм за много по-дълго време през денонощието.

Светът на парфюмите е загадъчен и изпълнен с трикове, методи и специфични техники. Всички те, комбинирани и ръководени от най-добрите специалисти в бранша, осигуряват наличието на именно онези блажени козметични продукти, които всички ние така много обичаме. Следващия път, когато си вземете парфюм, отделете минутка, за да помислите за всичките етапи, през които е преминал аромата, за да достигне до ръцете ви във вида, в който го виждате. Създаването на парфюми е изкуство и дело на само най-добрите познавачи от света на тази изтънчена козметична индустрия.